Finnair gir flymat til folket:

Nå kan du kjøpe flymat i butikken

Flyselskaper rundt i verden finner stadig nye, kreative løsninger for å gi folk følelsen av en flytur, og øke inntjeningen under pandemien.

FLYMAT PÅ MATBUTIKKEN: Det finske flyselskapet Finnair har begynt å selge flymat som ferdigmat på matbutikken. Foto: Finnair
FLYMAT PÅ MATBUTIKKEN: Det finske flyselskapet Finnair har begynt å selge flymat som ferdigmat på matbutikken. Foto: Finnair Vis mer
Publisert

Savner du å dra på flytur? Det å være i lufta som en fugl, flymaten, lande et nytt og spennende sted, eller den søvnige motorduringen og sprakende meldinger fra kapteinen?

Til deg som savner flymaten: nå finnes det håp.

Finnair, Finlands største flyselskap, har begynt å selge flymat i en matbutikk, melder CNN.

I første omgang selges ferdigmiddager inspirert av maten flyselskapet vanligvis serverer på businessklasse. Dette gjør at alle som vanligvis reiser på økonomiklasse, kan få en smakebit av en reise av det dyrere slaget.

GRÅTER: Her takker flyvertinnen av på det som er hennes siste flytur på ubestemt tid. Foto: @VirginAustralia / Twitter. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

- Vi ønsker å tilby muligheten for en Finnair-opplevelse og hverdagsluksus hjemme, nå som reisen er begrenset på mange måter, uttaler Marika Nieminen, Finnairs nestleder for kjøkken, i en pressemelding.

Tilbakekalte oppsagte kokker

Coronapandemien har rammet de aller fleste flyselskaper hardt, inkludert Finnair. De måtte permittere flere kokker og cateringansatte, men på grunn av salget av flymaten kunne noen hentes tilbake.

- Prosjektet gjør oss i stand til å skape nytt arbeid for permitterte ansatte, sier Nieminen.

Til CNN uttaler hun videre at det er omtrent ti personer som har blitt hentet inn igjen.

Foreløpig er flymaten bare tilgjengelig i en matbutikk i Finland, i byen Vantaa, men selskapet vurderer utvidelse hvis pilotprosjektet gjør suksess.

Kreative corona-tiltak

For å øke inntjeningen under coronakrisen har ulike flyselskaper kommet opp med kreative løsninger, Finnairs salg av flymat som ferdigmat er bare ett av dem:

  • Singapore Airlines har hatt pop-up-restaurant i et parkert fly.
  • Flere flyselskaper har hatt flyginger til ingensteds. Det inkluderer det australske flyselskapet Qantas, med rundtur fra Sydney. Noe som ifølge CNN utløste kritikk fra miljøorganisasjoner.
  • Flyselskapet EVA Air hadde tilbudet om spesialflyging til ingensteds med selskapets spesielle Hello Kitty-fly.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer