Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kan du overføre penger med Snapchat

«Betalingsfunksjon for nakenbilder»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Video- og bildedelingstjenesten Snapchat lanserte i går betalingsfunksjonen Snapcash.

Snapcash er utviklet i samarbeid med amerikanske Square, et selskap som leverer mobilbetalingstjenester.

Se hvordan Snapcash fungerer i videoen øverst i saken.

Tjenesten er foreløpig bare tilgjengelig for personer over 18 år som har bankkort og er bosatt i USA.

Betaler via chat Med Snapcash skal du enkelt kunne overføre penger til Snapchat-vennene dine.

Etter å ha registrert kortinformasjonen din hos Square, kan du skrive inn et hvilket som helst beløp i en chatmelding på Snapchat.

Square vil så overføre pengene til den du har sendt meldingen til.

Skeptiske til sikkerhet «Vi ville gjøre det raskere og morsommere å betale, men vi vet at sikkerhet er nødvendig når man arbeider med penger. Square har masse erfaring på dette området, og teamene våre har jobbet hardt for å gjøre Snapcash til en god opplevelse for alle», skriver Snapchat på sine hjemmesider.

Også i videoen understreker selskapet at kortinformasjonen vil være trygt lagret.

Alle ser imidlertid ikke ut til å ha tro på den nye betalingsfunksjonen. I innleggets kommentarfelt påpeker flere at selskapet har hatt problemer med nettopp sikkerhet den siste tiden.

Flere skriver at dette må være «den dummeste idéen noensinne» og spør om «Snapchat ikke nettopp hadde en kjempelekkasje av bilder og informasjon».

Også på Twitter renner reaksjonene inn, og mange mener at Snapcash kommer til å fungere som en «betalingsmulighet for nakenbilder».

Stor bildelekkasje Selskapet har den siste tiden fått mye oppmerksomhet etter at 200 000 private Snapchat-bilder kom på avveie i oktober. Flere av dem var intimbilder.

Selskapet avkreftet da at sikkerhetsproblemet lå i deres servere, og sa til Dagbladet at årsaken til bildelekkasjen var en lagringsserver:

«Vi kan bekrefte at Snapchats servere ikke er brutt inn i, og ikke er kilde til disse lekkasjene. Brukere av Snapchat er ofre for bruk av en tredjeparts applikasjon som lagrer «snaps», en praksis vi ekplisitt forbyr i våre retningslinjer, nettopp fordi de kompromitterer brukernes sikkerhet. Vi overvåker aktivt App Store (Apple) og Google Play (Android) for å følge med på illegale tredjepartsapplikasjoner og har lyktes i å få mange av disse fjernet.»

Nå er brukerne redde for at det samme kan komme til å skje med kortinformasjonen.Utforsk andre nettsteder fra Aller Media