BOLIGMARKEDET: Skanska Boligs Finstad Park på Ski utenfor Oslo. Foto: Illustrasjon Skanska Bolig
BOLIGMARKEDET: Skanska Boligs Finstad Park på Ski utenfor Oslo. Foto: Illustrasjon Skanska BoligVis mer

Nå kan du prute så det spruter på nye boliger

Boligbyggerne tilbyr pakker verdt titusenvis av kroner for å få kjøperne på kroken. Nå er det kjøpers marked.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Når markedet strammer seg til, må selgere i alle bransjer strekke seg litt ekstra for å lande salget. Boligmarkedet er ikke noe unntak, skriver Finansavisen.

Dekker felleskostnader «Kjøp leilighet i Hus 7 i Grefsen stasjon før 1. desember og vi betaler felleskostnadene for deg i et år», skrev for eksempel JM Norge i en mail til registrerte interessenter nylig.

Prosjektleder Sten Eriksson for JM Norge på grefsen sier til HegnarOnline at dette har hjulpet og at de har fått mange interesser, men at det tar litt lengre tid nå enn tidligere.

På spørsmål om man som boligbygger må være mer kreativ nå enn for et år siden svarer han; - Ja, absolutt. Man må følge markedet, sier han.

Hvitevarer og forsikring Et annet eksempel; «Signerer du kjøpekontrakt innen 1. november, spanderer vi hvitevarer til en verdi av 30.000 kroner», skriver Peab på sine nettsider.

Skanska Bolig er også på banen med en salgsvri; «Trygg Handel» ble også lansert i uken som gikk. Dette er kort fortalt en forsikring som skal rydde utfordringen med doble bokostnader av veien.

«Forsikringen dekker bokostnader for din nye bolig med inntil 10.000 kroner pr. måned i opp til 12 måneder dersom du ikke får solgt din gamle bolig», lyder hovedessensen i tilbudet.

10 års reklamasjonsfrist Skanska Bolig sukrer for øvrig dealen ytterligere ved å tilby kjøperne - i alle prosjekter - en reklamasjonsfrist på hele ti år. Det er fem år mer enn noen andre i det norske markedet, skriver Finansavisen.

Skanska Bolig har også lokket med tilvalg til en verdi av 100.000 kroner med på kjøpet for de som klarte å bestemme seg raskt.

Og NCC har lokket kunder med NCC Handyman, som innebærer at boligkjøperne får kostnadsfri tilgang til en håndverker den første uken etter overtagelse.

Flere nyheter Tjente 159 mill. på norsk oljefiasko
Fikk sparken etter julebordet
Mener Aker lopper Aker Solutions