Se opp!

Nå kan du se denne suse over himmelen

Fra lørdag kveld og den neste uka vil det være mulig å se Den Internasjonale Romstasjonen (ISS) bevege seg over himmelen fra Sør-Norge.

SE OPP!: I dagene fremover kan man se Den Internasjonale Romstasjonen (ISS) på himmelen, men bare på bestemte tidspunkter! Dette er en video fra vedlikeholdsarbeid på romstasjonen, med Jorda i bakgrunnen. Fra bakken vil den se mer ut som en veldig kraftig stjerne som suser over himmelen. Video. CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den Internasjonale Romstasjonen, ISS, fullfører nesten 16 runder rundt jorda i døgnet med en fart på 28.000 km/t. Dette gjør den i en høyde på cirka 350 kilometer.

Den går aldri i bane over Norge, faktisk er den aldri så langt nord som Danmark, ifølge Pål Brekke, seniorforsker ved Norsk Romsenter. Likevel er det noen ganger mulig å få øye på den. Sett fra jorda, krysser romstasjonen himmelen fra vest til øst.

I uka framover vil det være mulig for de sør for Trondheim å se romstasjonen, og mulighetene er større jo lenger sør i landet du kommer. Har du lyst til å se romstasjonen suse over himmelen de kommende kveldene? ​

Nasa har utviklet et verktøy som gjør det mulig å kartlegge de beste observasjonsmulighetene for romstasjonen. Lørdag kveld 31. mars er romstasjonen synlig hele to ganger i Oslo, kl. 21.05 og kl. 22.41, ifølge tjenesten.

Vi vil veldig gjerne se dine videoer eller stillbilder av romstasjonen! De kan du sende til 2400@db.no.

Dette skal du se etter

Finn deg et høyt sted med fri sikt sørover, og følg godt med!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer