Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Starbucks

Nå kan du sitte på Starbucks uten å kjøpe noe som helst

Kaffekjeden med nye retningslinjer etter rasisme-bråk.

ÅPENT FOR ALLE: Starbucks havnet i bråk etter å ha kastet ut to kunder som ikke kjøpte noe. Nå snur de i saken, og sier at man ikke er pålagt å kjøpe noe som helst for å sitte der. Foto: NTB Scanpix
ÅPENT FOR ALLE: Starbucks havnet i bråk etter å ha kastet ut to kunder som ikke kjøpte noe. Nå snur de i saken, og sier at man ikke er pålagt å kjøpe noe som helst for å sitte der. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå trenger du ikke kjøpe noe som helst for å sitte på Starbucks, eller for å bruke noen av toalettene til kaffekjeden, melder toppleder i Starbucks, Howard Schultz.

De nye retningslinjene kommer fem uker etter at to fargede menn ble arrestert på Starbucks i Philadelphia da de nektet å forlate kafeen fordi de ikke kjøpte noe.

En kunde uansett

Talspersoner for kaffekjeden har tidligere sagt at retningslinjene deres var for uklare, og at dette igjen har ført til at de enkelte butikksjefene har fått ansvaret å vurdere om kunder kunne bli sittende i kafeen, eller bruke toalettene til kjeden.

Nå har derimot Starbucks sendt ut en beskjed til sine ansatte om at enhver person som går inn dørene til kaffekjeden er en kunde, uavhengig av om de kjøper noe eller ikke.

Artikkelen fortsetter under videoen.

ARRESTERT: To mørkhudede menn blir arrestert etter å ikke ha ville kjøpe noe på den lokale Starbucks-filialen. Nå lar ikke reaksjonene mot kaffekjeden vente på seg. Video: CNN/Melissa DePino Les hele saken her: https://goo.gl/huDW5W Vis mer

Selskapet sier deretter at alle kan bruke deres kaféområder, verandaer og toaletter uten å kjøpe noe, men noterte samtidig at de ansatte fremdeles skal kontakte politiet om de opplever en situasjon som ubehagelig, eller truende for alles sikkerhet.

- Vi er opptatt av å skape en varm og inkluderende atmosfære, hvor alle føler seg ivaretatt, sier Starbucks i sin uttalelse.

Ble arrestert

De to mennene som ble arrestert i Philadelphia 12. april ventet på en tredje person for et møte. En av dem ble nektet å bruke toalettet fordi han ikke hadde kjøpt noe.

En ansatt av kaffekjeden ringte politiet fordi de to mennene ikke ville forlate kaffekjeden, og de to mennene ble til slutt arrestert. De tilbrakte flere timer i arresten før de ble løslatt.

Etter arrestasjonen har Starbucks sagt at de stenger 8000 av sine Starbucks-kafeer i USA ettermiddagen 29. mai, for å sende de ansatte på rasist-kurs.

De to mennene som ble arrestert har godtatt et tilbud fra Starbucks tidligere denne måneden. Starbucks gir nå de to mennene gratis utdannelse, samt en symbolsk sum til hver av mennene på én dollar. I tillegg skal kaffekjeden investere 200 000 dollar i et program for unge entreprenører.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media