Nå kan du tjene 1000 kr på en sædskvett

Er du mann og fra Østlandet, kan du tjene en tusenlapp i en håndvending. Forskere trenger nemlig sædgivere for å sammenlikne sædkvaliteten nord og sør i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lysprosjektet

Krav til deltakerne:

Må ha bodd i Oslo-området i minst et år.Må være i alderen 18 til 40 år.Må forventes å bo i Oslo det året undersøkelsen pågår.Må besvare et spørreskjema om livsstilsfaktorer (helsetilstand, røyke- og alkoholvaner, arbeidsforhold og lyseksponering i ulike former.)Må ta blodprøver sommer og vinter.Må ta sædprøve høst og vår.

En enkel legeundersøkelse gjøres når sædprøvene leveres.

Interessert? Da kan du melde deg på telefon 23072331.

Mye tyder på at sædkvaliteten er bedre i mørketida. Nå vil forskere på Rikshospitalet, Universitetssykehuset i Malmö og Regionsykehuset i Tromsø sjekke om hypotesen holder. Problemet er bare at mange av dem som har meldt seg som sædgivere, ikke møter opp.

Det kan skrinlegge hele prosjektet, som er et samarbeid med svenske og amerikanske forskere. Til sammen trengs det 200 doser norsk sæd fra menn i aldersgruppa 18 til 40 år. De 100 fra Tromsø er klare for lengst, det er østlendingene som ikke er til å stole på.

Snart deadline

- Vi mangler ennå mellom 40 og 50 sædgivere, og vi trenger dem nå. Stopper tilgangen på frivillige forsøkspersoner, går prosjektet i vasken, sier prosjektleder dr.philos. Trine Berit Haugen ved Andrologisk laboratorium på Rikshospitalet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer