MINNESIDE:  Facebook har publisert dette bildet som et eksempel på en minneside som er administrert av en «arving». Foto: Facebook
MINNESIDE: Facebook har publisert dette bildet som et eksempel på en minneside som er administrert av en «arving». Foto: FacebookVis mer

Nå kan du velge hvem som skal arve Facebook-kontoen din når du dør

Ny funksjon lar deg opprette en kontrakt med venner eller familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Våre digitale liv blir stadig mer omfattende og det har lenge blitt trukket fram som en utfordring hva som skal skje med våre nettprofiler når vi dør.

Så langt har Facebook simpelthen fryst kontoene til avdøde medlemmer. Men nå kommer de med en ny løsning.

Kan velge en arving Facebook mener nå ha funnet den rette balansen mellom å beskytte den avdødes privatliv, og i tillegg etterkomme ønsker fra de nærmeste pårørende.

De vil nå la deg velge hvem som skal ta over profilen din når du dør.

Brukere i USA kan allerede nå velge en venn eller et familiemedlem som skal tegne en «ettermæle-kontrakt», og denne personen kan gjøre endringer på profilen din.

- Kunne gjøre mer I en uttalelse i dag sier Facebook at de har mottatt hundretusenvis av henvendelser fra familier de siste åra.

- Vi hørte fra familiemedlemmer som ville legge ut informasjon om begravelser eller laste ned og bevare bilder. Vi innså at det var mer vi kunne gjøre, sier produktutvikler Vanessa Callison-Burch i Facebook.

Har du fått funksjonen? På høyresiden av Facebook-profilen din, i menyen, finner du knappen for innstillinger. Under «sikkerhet» ligger da «legacy contract» eller ettermæle-kontrakt som Dagbladet har valgt å oversette det til.

Der kan du velge en venn fra vennelista di som kan styre siden din. Innstillingen skal så langt ikke være tilgjengelig i Norge.