VIL HA BORT GODISEN: Bent Høie vil hjelpe småbarnsforeldre slippe mas fra små øyne som skuler på godteri i kassaområdet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VIL HA BORT GODISEN: Bent Høie vil hjelpe småbarnsforeldre slippe mas fra små øyne som skuler på godteri i kassaområdet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Nå kan godteriet forsvinne fra kassa i butikken

Bent Høie vil ha slutt på «godte-terroren».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseminister Bent Høie (H) har sett seg lei på at dagligvarebutikker plasserer søtsaker strategisk rundt kassene. Nå vil han ha slutt på «godteri-terroren».

Til VG sier Høie at han vil samarbeide med matkjedene for å finne løsninger som gjør at sukker og godteri havner andre steder enn i kassakøen.

- Jeg har sett meg grundig lei på det foreldre utsettes for i kassaområdet i matbutikkene våre. Det blir skrik og krangling, fordi det står sjokolade og godteri i høyde med ungene. Den kampen bør foreldrene slippe å ta hver dag. Det er rett og slett godteri-terror som vi må bli kvitt, sier helseministeren.

- Vi vil ikke bruke lov eller påbud for å tvinge private aktører til å rokere på sortimentet, men vi tror at kjedene ser behovet og vil være med på en endring, fortsetter han.

Både Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop sier de er positive til Høies forslag.

- Jeg synes det er spennende signaler fra Høie. Vi ser for tiden på om vi skal prøve mer sunne varer i kassaområdet. Vi må finne en balanse som passer, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop. (©NTB)