Nå kan homofile gifte seg i Irland

Gikk inn for å legalisere likekjønnet ekteskap i det katolske landet.

KUNNE FEIRE:  Disse to var blant de som feiret at homofile nå ser ut til å kunne gifte seg i Irland. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton
KUNNE FEIRE: Disse to var blant de som feiret at homofile nå ser ut til å kunne gifte seg i Irland. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et flertall stemte for å legalisere likekjønnede ekteskap i Irland. 62,3 prosent har stemt ja, viser endelige resultater fra 40 av 43 valgkretser. Over 1,9 millioner irer deltok i folkeavstemningen fredag, og bare i én valgkrets stemte flertallet imot ekteskap mellom to personer av samme kjønn.

På landsbasis hadde nei - siden bare 37,7 prosent av stemmene da resultatene fra tre valgkretser gjenstod.

- Vi er jublende glade I Dublin startet feiringen allerede lørdag ettermiddag.

— Vi er jublende glade, rørt og lettet, og har en sterk følelse av at det irske folk har vist anstendighet og respekt for sine medmennesker, sier Davin Roche fra homonettverket Glen til nyhetsbyrået TT fra Dublin.

Ved historiske Dublin Castle i den irske hovedstaden er Roche og familien samlet sammen med flere hundre andre irer for å overvære opptellingen lørdag ettermiddag.

Innrømmet nederlag Motstandere av likekjønnet ekteskap i Irland innrømmet nederlaget bare timer etter at opptellingen startet lørdag. De første resultatene antydet nemlig et overveldende flertall for ja-siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.