- Nå kan ingen lenger si at jeg later som

Myndighetene har endelig slått fast at Jan Terje Biktjørn ble syk av jobben på Ekofisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Fredag vedtok trygdekontoret i Kvinesdal at Jan Terje Biktjørns plager etter kjemikaliepåvirkning i arbeidet skal godkjennes som yrkessykdom.

- Mange arbeidskolleger er uføre eller døde

Den tidligere turbinmekanikeren på Ekofiskfeltet i Nordsjøen håper hans personlige seier også vil få betydning for de rundt 130 tidligere kollegene som nå fremmer yrkesskadesak. Biktjørn er den eneste til nå som har vunnet fram overfor både forsikringsselskapet og trygdemyndighetene.

- Nå kan ingen lenger si at jeg later som. Og vi er mange som har vært utsatt for det samme. Mange av mine arbeidskolleger er blitt uføre eller har dødd som følge av farlig kjemikalieeksponering, sier den giftskadde oljearbeideren til Dagbladet.no.

«Varig medisinsk invaliditet for hudsykdommen er satt til 15 prosent og for løsemiddelskaden til 15-20 prosent (...) Samlet varig medisinsk invaliditet for yrkessykdommene er derved satt til 30-32 prosent,» heter det i det ferske vedtaket fra NAV Kvinesdal trygd.

Årelang behandlingstid

Jan Terje Biktjørn synes det er uholdbart at han har måttet vente i årevis på det etterlengtede vedtaket. Men da det endelig kom på fredag, var det på selveste 51-årsdagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer