Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kan innvandrere i Norge ta førerkort på arabisk

Snart kommer også teoriprøven på tyrkisk og kurdisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå kan innvandrere i Norge ta teoriprøven for førerkort klasse B på arabisk. I mai kan prøven også tas på tyrkisk og kurdisk, opplyser Vegdirektoratet.

- Vi har såpass mange kandidater fra andre land at vi ønsker å tilby teoriprøven på flere språk, sier Karsten Nikolaisen i Vegdirektoratet.

Teoriprøve på engelsk har vært et tilbud siden 2000.

- Teoriprøven skal sjekke om kandidaten har tilstrekkelig kompetanse for å få førerrett i en førerkortklasse. Når vi kan tilby oppgavene på flere språk blir det enklere for kandidatene å vise kompetansen sin, og de sparer utgifter til tolk. Samtidig slipper vi å bruke dyrebar sensortid på å tilrettelegge oppgavene, sier Nikolaisen.

Hvert år er det rundt 200 000 som tar teoriprøver. Antall tolkeprøver er rundt 800 i året, men hele spørsmålsbasen er nå oversatt

- Vi har nå oversatt hele basen og fornyet noen spørsmål. Vi har blant annet lagt inn flere spørsmål rundt kjøring i tunnel, etter krav fra EU, opplyser Nikolaisen.

Fra 1. mai blir det også mulig å avlegger teoriprøven for klasse B og klasse S, snøscooter, på samisk.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart