- Nå kan jeg forsette å gå på skole og leke med vennene mine

Yalda (10) og familien vant mot staten i retten

VANT I RETTEN: Yalda (10) og familien ser ut til å få bli i Norge etter seier mot staten ved Utlendingsnemda i retten. Tiåringen har bodd sju år i Norge. Foto: Hasteaksjon for Yalda
VANT I RETTEN: Yalda (10) og familien ser ut til å få bli i Norge etter seier mot staten ved Utlendingsnemda i retten. Tiåringen har bodd sju år i Norge. Foto: Hasteaksjon for Yalda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Saken om ti år gamle Yalda og familien hennes har opprørt og engasjert. Men nå kan familien endelig juble. Oslo tingrett har konkludert med at avslaget på søknad om opphold på humanitært grunnlag er ugyldig. Dermed ser det ut til at Yalda og foreldrene får bli i Norge.

- Jeg ble kjempeglad, sier Yalda selv til Dagbladet.

- Jeg tenkte at nå kan jeg fortsette å gå på skole, at jeg kan fortsette å leke med vennene mine og at jeg fortsatt kan være sammen med mamma og pappa.

Jublet Også Eva Gran i støttegruppen til Yalda og familien jublet da beskjeden kom.

- Vi har jublet, grått, ledd, ropt hurra, sunget, drukket champagne og spist kake. Men når du har ventet i mange år, da er det å tro at ting er over vanskelig å ta inn over seg, sier Gran.

Arild Humlen har vært familiens advokat.

- Dommen slår fast at Utlendingsnemdas vedtak er ugyldig, og at de ikke har vurdert hva som er til barnets beste grundig nok. Utlendingsnemda må nå gjøre om vedtaket sitt, med mindre de velger å anke saken, sier Humlen.

Sendes til forskjellige land Ti år gamle Yalda har bodd i Norge i sju år sammen med foreldrene, men i januar i år fikk familien endelig avslag på asylsøknaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer