PÅ BEDRINGENS VEI: Kvinnen satt under vann i cirka 20 minutter før hun ble reddet. Uværet i Gøteborg søndag førte til at blant annet Waterloogatan ble fylt med vann. Redningsmannskaper har opplyst til den svenske avisa Expressen at kvinnen ble funnet i bilen som er markert med rød ring. Foto: LENNART REHNMAN/EXPRESSEN
PÅ BEDRINGENS VEI: Kvinnen satt under vann i cirka 20 minutter før hun ble reddet. Uværet i Gøteborg søndag førte til at blant annet Waterloogatan ble fylt med vann. Redningsmannskaper har opplyst til den svenske avisa Expressen at kvinnen ble funnet i bilen som er markert med rød ring. Foto: LENNART REHNMAN/EXPRESSENVis mer

«Nå kan jeg ikke prate mer, nå går jeg under vannet»

I denne bilen satt svensk kvinne (53) i 20 minutter. Nå er hun på bedringens vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Nå kan jeg ikke prate mer, nå går jeg under vannet.

Det var kvinnens siste ord til operasjonssentralen i Gøteborg søndag, melder Expressen.

Søndag ble bilen hennes fanget av vannmassene etter uværet i Gøteborg. En 53 år gammel kvinne satt i bilen og kom seg ikke ut. Hun ringte selv til nødtelefonen mens bilen hennes fyltes av iskaldt vann. Til slutt var kupeen fylt helt opp bare bagasjelokket stakk opp fra vannet.

Det tok 20 minutter å redde kvinnen opp fra vannet og ut av bilen. 53-åringen ble fraktet til Östra sjukehus i byen der hun har ligget på intensivavdelingen.

Nå forteller kvinnens familie til Expressen at hun har våknet på sykehuset. Hennes eldste sønn forteller at hun ikke husker noen ting fra dramaet søndag.

- Det var et sjokk for henne i begynnelsen. Det var mye for henne å ta inn over seg. Hun hadde problemer med kortidshukommelsen og vi måtte fortelle henne hva som skjedde flere ganger. Men hun har blitt bedre, sier sønnen.

Kvinnen våknet mandag kveld. Avisa skriver at det er for tidlig å si om hun kommer til å få varige men.

- Hun er fortsatt veldig svak, sier sønnen.