Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brett M. Kavanaugh og Mark Judge

Nå kan Kavanaughs mystiske venn bli hans verste mareritt

- Mark Judge var der da Brett Kavanaugh angrep meg, hevder Christine Blasey Ford. Nå vil han snakke med FBI.

SKOLEKAMERAT: Mark Judge var venn med Brett M. Kavanaugh på high school og navngitt som Kavanaughs medsammensvorne i det angivelige seksuelle angrepet på Christine Blasey Ford. Her i skoleårboka i 1983. Foto: Fra Twitter
SKOLEKAMERAT: Mark Judge var venn med Brett M. Kavanaugh på high school og navngitt som Kavanaughs medsammensvorne i det angivelige seksuelle angrepet på Christine Blasey Ford. Her i skoleårboka i 1983. Foto: Fra Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble topp-republikanerne i Senatet og Donald Trump enige: FBI får ei uke på seg til å granske Brett M. Kavanaugh. Så kommer Senatet til å stemme.

Det er nye takter at USAs president nå ber FBI om å granske dommeren Trump har nominert til landets høyesterett.

Med dette snur presidenten, som tidligere har kalt overgrepsanklagene for «feite løgner» og nektet å be FBI om å granske Kavanaugh ytterligere.

Dårlig nytt

Det kan være dårlig nytt for Kavenaugh.

Ikke bare kan FBI nå ettergå overgrepspåstandene fra psykologiprofessor Christine Blasey Ford, som foran komiteen torsdag ga et, etter manges syn, troverdig vitnemål om voldtektsforsøket Kavanaugh skal ha utsatt henne for på en fest på 80-tallet.

FBI kan også ettergå Kavanaughs egen forklaring, samt kontakte to andre kvinner som den siste tida har kommet med overgrepsanklager mot Trumps utvalgte mann til høyesterett.

Og sist, men ikke minst: Mark Judge har, ifølge CNN, nå sagt seg villig til å snakke med FBI og samarbeide i etterforskningen.

STERK HISTORIE: Psykologiprofessor Christine Blasey Ford fortalte om voldtektsforsøket hun hevder Brett M. Kavanaugh utsatte henne for på en fest på 80-tallet under torsdagens senatshøring. Foto: McNamee/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
STERK HISTORIE: Psykologiprofessor Christine Blasey Ford fortalte om voldtektsforsøket hun hevder Brett M. Kavanaugh utsatte henne for på en fest på 80-tallet under torsdagens senatshøring. Foto: McNamee/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Mark Judge er Brett Kavanaughs mystiske venn som har unngått offentligheten etter at anklagene om Kavanaughs angivelige seksuelle overgrep kom i offentlighetens søkelys.

Han skal ha forlatt Washington D.C. og skal oppholde seg i et strandhus i Bethany Beach, Delaware, ifølge Business Insider.

Kavanaughs medsammensvorne

Judge er også mannen Christine Blasey Ford har navngitt som Kavanaughs medsammensvorne i overgrepet.

Han skal ha hjulpet til med å få henne inn på soverommet. Ford vitnet om at de begge var synlig beruset, og at de begge lo mens Kavanaugh forsøkte å dra av henne klærne.

Ford ytret et sterkt ønske om at Mark Judge skulle vitne i høringen i Senatets justiskomité.

Det satte det republikanske flertallet i komiteen en effektiv stopper for, til demokratenes store skuffelse.

Det eneste de fikk fra Kavanaughs mystiske venn, var en skriftlig uttalelse til justiskomiteen underskrevet av hans advokat, hvor det går fram at Judge ikke kan huske hendelsen Christine Blasey Ford refererer til.

Derfor knytter det seg stor spenning til FBIs utspørring av Judge.

«Enkelte kvinner bør slås»

Kavanaugh og Judge gikk på samme, private high school, Georgetown Prep.

Judge er forfatter, filmskaper og journalist. Han har skapt furore med flere ting han har skrevet, som i skoleårboka fra 1983 hvor han skrev: «Enkelte kvinner bør slås regelmessig.»

Mange år seinere utga Judge sine memoarer, «Wasted: Tales of a Gen X Drunk».

Der framgår det at han slet med alkoholisme som tenåring, og han tegnet et bilde av tida på Georgetown Prep som ei tid preget av ville fester på black out-fylla.

Judge endret navn i boka for å beskytte folks privatliv, men referer til sin venn «Bart O´Kavanaugh».

Han beskrev denne vennen som en som ble så full at han «spydde i en annens bil».

Brett M. Kavanaugh ble konfrontert med Judge-boka under høringen torsdag, men avfeide sin venn fra skoletida som en rusmisbruker han ikke har hatt mye kontakt med de siste åra.

Fords advokat, Debra Katz, har festet seg ved det Judge skriver om denne O´Kavanaugh i denne boka.

- Min klient hadde drukket én øl … disse mennene var ravende fulle. Man trenger bare å se på hva Mark Judge har skrevet, så skjønner man at de drakk så mye at de måtte ha hatt gjentatte black outs, uttalte hun på et CBS-show tidligere denne måneden.

Dramatikk

Den siste vendingen i saken, kommer etter noen dramatiske dager i Senatet.

Fredag holdt Senatets justiskomité sitt endelige møte om dommerutnevnelsen, før de langt på overtid vedtok å sende den videre til avstemming i plenum.

Det skjedde etter at demokratiske senatorer tidligere i møtet gikk ut i protest.

Da de til slutt stemte over Kavanaughs kandidatur, sa den republikanske vippestemmen Jeff Flake ja, men under forutsetning at Kavanaugh ble etterforsket ytterligere i opp mot ei uke.

OPPRØRT: Brett Kavanaugh brøt sammen under høringen i Senatet, en høring hvor han måtte svare på overgrepsanklager framsatt av psykologiprofessor Christine Blasey Ford. Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!