SMILER HELE VEIEN TIL BANKEN:  Norwegian doblet overskuddet i andre kvartal i forhold til samme periode i fjor. Her Norwegien-sjefen Bjørn Kjos under en markering av at selskapet hadde vært 10 år på børs. Til venstre børsdirektør Bente A. Landsnes. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
SMILER HELE VEIEN TIL BANKEN:  Norwegian doblet overskuddet i andre kvartal i forhold til samme periode i fjor. Her Norwegien-sjefen Bjørn Kjos under en markering av at selskapet hadde vært 10 år på børs. Til venstre børsdirektør Bente A. Landsnes. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.Vis mer

Nå kan Kjos smile igjen - nær milliarden i overskudd i andre kvartal

Men aksjen faller likevel 1,9 prosent på Oslo Børs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian Air Shuttle fikk et overskudd før skatt i andre kvartal i år på 930 millioner kroner – mer enn dobbelt så mye som i andre kvartal i fjor.

Det norske lavprisselskapet melder om fordoblet resultat, flere passasjerer og fullere fly.

Utslag av innstilte og utsatte fly, blant annet på grunn av flygermangel, fra starten av denne sommerferien, vil ikke vise seg før i regnskapet for tredje kvartal.

Fyllingsgraden var i andre kvartal i år på 88 prosent, en forbedring på 8 prosentpoeng de siste to årene, ifølge kvartalsrapporten.

Til sammen 7,7 millioner passasjerer fløy med Norwegian i andre kvartal – en økning på 11 prosent.

Økt omsetning

– Utviklingen er jevnt god i alle Norwegians markeder, skriver selskapet i en pressemelding.

BEKYMRINGSFULL SOMMERSTART:  Norwegian-eier Bjørn Kjos holdt igjen smilet på en pressekonferanse 7. juli han beklaget overfor alle passasjerene som ikke har kommet seg på ferie så langt i sommer. Han kunne ikke love da at det ikke blir flere kanselleringer.
Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix.
BEKYMRINGSFULL SOMMERSTART:  Norwegian-eier Bjørn Kjos holdt igjen smilet på en pressekonferanse 7. juli han beklaget overfor alle passasjerene som ikke har kommet seg på ferie så langt i sommer. Han kunne ikke love da at det ikke blir flere kanselleringer. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix. Vis mer

Norwegian omsatte for 6,6 milliarder kroner i andre kvartal, 800 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor.

Kostnadene – først og fremst lønn og drivstoff – har økt noe.

Det henger blant annet sammen med selskapets vekst de siste tolv månedene. Andre driftskostnader er redusert med nesten 300 millioner kroner.

Kjos fornøyd

Dermed sitter selskapet igjen med et driftsresultat på 1 milliard kroner – nesten dobbelt så mye som i andre kvartal i fjor, da driftsoverskuddet var 520 millioner kroner.

Bjørn Kjos er ikke uventet svært fornøyd, men poengterer at selskapet har hatt betydelige ekstraordinære kostnader til innleie av fly og kompensasjon til passasjerer.

– Når denne sommeren er over vil de innleide flyene bli faset ut og vi ser positivt på utviklingen framover, sier han.

Men falt på Oslo Børs

Trass i et godt kvartalsresultat er Norwegian taperen på Oslo Børs torsdag.

Men oppgang for de fleste andre store gjør at hovedindeksen hever seg 0,4 prosent til 621,80 poeng.

Norwegian-aksjen var ved 10.30-tiden den mest omsatte så langt. Torsdag morgen la flyselskapet fram et kvartalsresultat med nesten 1 milliard kroner i overskudd før skatt. Likevel faller kursen 1,9 prosent.

(©NTB)