Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kan Maria Amelie søke arbeidstillatelse

Utsendte asylsøkere slipper nå karantenetid før de kan søke arbeidstillatelse.

 PÅ TRANDUM:  Maria Amelie på Trandum før hun ble sendt ut av landet. Nå kan hun komme tilbake som arbeidsinnvandrer. FOTO: HENNING LILLEGÅRD
PÅ TRANDUM: Maria Amelie på Trandum før hun ble sendt ut av landet. Nå kan hun komme tilbake som arbeidsinnvandrer. FOTO: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justisdepartementet vedtok regelendringen i dag, melder NRK. Regelendringen skal ha vært et kompromiss da Marie Amelie-saken sto på som verst tidlig i år.

- Instruksen går ut på at personer som har vært i Norge som asylsøkere kan komme tilbake til Norge som arbeidsinnvandrere. Gitt at de oppfyller kravene om arbeidsinnvandring som faglært og at de ikke har brutt straffeloven, sier statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet til NRK.

Endringen gjør at Madina Salamova, kjent under pseydonymet Maria Amelie, kan søke arbeidstillatelse etter at hun ble utsendt til Russland.

Departementet begrunner regelendringen med at dagens innreiseforbud for utviste asylsøkere i enkelttilfeller er til hinder for særskilt kvalifisert arbeidsimport.

Maria Amelie opplyser til NRK at hun ikke vil kommentere saken før hun har fått snakket med sin advokat og fått klarhet i hva slags konsekvenser dette får for henne.

Lønseth sier det nå er opp til Utlendingsdirektoratet å avgjøre om hun oppfyller kravene for å returnere til Norge.

- Men etter alt å dømme vil hun oppfylle de vilkårene og kunne komme tilbake til Norge som arbeidsinnvandrer, sier han.

Maria Amelie oppholder seg nå i Polen etter at hun ble sendt ut av Norge etter pågripelsen 12. januar i år. Hun har takket ja til jobb i Teknisk Ukeblad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media