Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kan også menn føde

LONDON (Dagbladet): Ny teknikk og nye medisiner gjør at menn kan bære et barn fram til fødselen. Dette hevder britenes fremste befruktningsekspert, Lord Winston, i en ny bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boka «IVF Revolusjon» kommer i april, og Sunday Times har intervjuet professoren, som leder avdelingen for kunstig befruktning ved Hammersmith sykehus i London.

Film

Filmen «Junior» vakte oppsikt da den ble vist for noen år siden. I filmen ble Arnold Schwarzenegger gravid og fødte et barn. Det virket den gang utenkelig, nå er det altså teoretisk mulig. Det vil utvilsomt vekke interesse blant homofile par.

Måten å gjøre det på er å transplantere det befruktede egget og legge det i mageregionen hos mannen.

En skisse i den britiske avisen viser fosteret ved siden av og under magesekken. Morkaka forbindes med tarmene slik at fosteret får næring. Deretter kan det vokse normalt og tas ut med keisersnitt. I tillegg må mannen ta en stor dose kvinnelige hormoner for å bidra til at fosteret vokser som det skal.

Fare

Et slikt svangerskap er imidlertid ikke ufarlig. Lord Winston advarer at det kan oppstå blødninger fra morkaka, noe som kan være livsfarlig. I tillegg kan hormonbehandlingen av faren føre til at han utvikler bryster.

- Jeg tror ikke det blir en kø av menn som vil prøve et slikt svangerskap, men det er ikke usannsynlig at det vil appellere til homofile som ønsker barn, sier Lord Winston.
En annen ekspert på kunstig befruktning, Ian Craft ved London Fertility Centre, beskriver metoden som «farlig og unaturlig».

<B>IKKE UMULIG:</B> Arnold Schwarzenegger fikk leke med følelsen av å være gravid i filmen 'Junior'.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media