Nå kan seriemorderen Charles Manson (77) prøveløslates

Den notoriske massemorderen prøver igjen etter elleve mislykkede forsøk på å komme seg ut av fengsel.

NY HØRING: Den notoriske seriemorderen Charles Manson skal igjen vurderes for prøveløslatelse. Dette nye bildet viser en aldrende Manson. Foto:AP Photos/Scanpix
NY HØRING: Den notoriske seriemorderen Charles Manson skal igjen vurderes for prøveløslatelse. Dette nye bildet viser en aldrende Manson. Foto:AP Photos/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den dømte drapsmannen Charles Manson vil om en uke få sjansen til å bevise at han er i stand til å bli prøveløslatt - etter hele elleve mislykkede forsøk på det samme.

I 2007 ble avvisningen begrunnet med at «Mason fortsetter å utgjøre en urimelig fare for andre og kan fremdeles gjøre skade på andre han kommer i kontakt med.»

- Jeg er slem Mason nektet å delta i selve høringen fordi han mener at han er en politisk fange. Han nektet også å la seg evaluere av sakkyndige den gangen.

Dette gir kanskje en uttrykk for at Manson selv innser at det kan bli vanskelig å komme seg ut. I et sjeldent intervju med Vanity Fair i 2011 ga han heller ikke uttrykk for at han hadde forbedret seg og omtalte seg selv som en «slem mann».

- Ugress dør aldri. Jeg er en slem mann. Skitten. Jeg leker ikke. Jeg skyter folk. Jeg er lovløs. Jeg er alt som er galt, sa han blant annet.

Nye bilder Nye bilder viser at drapsmannen ser ganske så annerledes ut enn slik vi fikk se ham på 1970-tallet. Blant annet har han latt håret og skjegget gro, og alderstegnene er betydelige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer