Coronaviruset:

Nå kan tyskere reise hit

Samtidig som landet frykter at de er på vei inn i en tredje coronabølge, åpner Tyskland nå for reiser til enkelte øyer i Spania og til fastlandet nord i Portugal.

MALLORCA: Bildet av Magaluf-stranda på Mallorca er fra i fjor sommer. Om nordmenn kan få reise dit i år er fortsatt usikkert. Foto: Enrique Calvo/Reuters/NTB
MALLORCA: Bildet av Magaluf-stranda på Mallorca er fra i fjor sommer. Om nordmenn kan få reise dit i år er fortsatt usikkert. Foto: Enrique Calvo/Reuters/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fra søndag kan tyskerne igjen reise på ferie til enkelte øyer i Spania, deriblant Mallorca og Ibiza - samt noen steder også på fastlandet. Dette kan de gjøre uten å måtte gå i karantene eller teste seg etter ankomst, ifølge Robert Koch-Instituttet, som gir råd og anbefalinger til den tyske regjeringa.

Bakgrunnen for lettelsene er at disse reisemålene har hatt fallende smittetall, og ikke lenger anses som risikable, skriver Berlingske.

På fastlandet er det blant annet områdene ved Valencia og Murcia, som nå åpnes for tyskere, ifølge avisa.

I tillegg kan tyskere få reise til deler av Portugal - hovedsakelig nord i landet, som for eksempel til byen Porto.

Algarve-kysten og hovedstaden Lisboa anses fortsatt som et risikoområde, og en reise hit medfører obligatorisk test og karantene ved hjemkomst.

I likhet med her hjemme advarer imidlertid den tyske regjeringen mot unødvendige reiser utenlands og innenlands.

Tredje bølge

Avgjørelsen til Robert Koch-instuttet innebærer at det kan bli økt påsketrafikk mellom Tyskland og disse regionene, skriver Spaniaavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer