Nå kan Uganda fengsle homofile på livstid

Parlamentet har vedtatt omstridt lov.

KOM MED LOVFORSLAGET:  Parlamentsmedlem David Bahati la fram lovfoslag om dødsstraff for homofile allerede i 2009. Fire år senere er en ny lov vedtatt som gir strengere straffer for homofile, og livstid for homofile som dømmes for gjentatt homofil aktivitet. Foto: Scanpix/AP Photo/Ronald Kabuubi
KOM MED LOVFORSLAGET: Parlamentsmedlem David Bahati la fram lovfoslag om dødsstraff for homofile allerede i 2009. Fire år senere er en ny lov vedtatt som gir strengere straffer for homofile, og livstid for homofile som dømmes for gjentatt homofil aktivitet. Foto: Scanpix/AP Photo/Ronald Kabuubi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Parlamentet i Uganda har vedtatt en lov som gjør at homofili kan straffes med opp mot livstid i fengsel.

Startet med dødsstraff Lovforslaget ble først fremmet for parlamentet i 2009, da med dødsstraff som strafferamme. Da innebar dommen dødsstraff for «gjentatt homofil aktivitet», samt homofili hvor barn, HIV-positive eller funksjonshemmede er involvert.

Loven er senere skrevet om, og gir nå fengselsstraffer for alle som dømmes for homofili. I tillegg kan personer som ikke melder fra om andres homofile praksis til politiet innen 24 timer, få straff.

I tilfeller der homofile er dømt for homofili tidligere, kan en ny dom bety livstid i fengsel.

Allerede forbudt Homofili er allerede forbudt ved lov i Uganda, og forslaget om dødsstraff ble lagt fram av parlamentsmedlem David Bahati allerede i 2009.

- Dette er en seier for Uganda. Jeg er glad parlamentet stemte mot ondskap, sa David Bahati da de nå innførte strengere straffer.

Lovforslaget har blitt fordømt av både aktivister og mange land, og blant annet Sverige og USA har truet med å stope bistanden til Uganda hvis lovforslaget med dødsstraff blir innført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer