Statsbudsjettet 2017

- Nå kan vi begynne å snakke om politikk igjen, etter uker og måneder med kaos

Regjeringen overser arbeidsledigheten, mener Støre. 

KRITISK: Regjeringen overser arbeidsledigheten, mener Jonas Gahr Støre etter framleggingen av statsbudsjettet i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KRITISK: Regjeringen overser arbeidsledigheten, mener Jonas Gahr Støre etter framleggingen av statsbudsjettet i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeiderpartiet-leder Jonas Gahr Støre er ikke særlig imponert over det framlagte statsbudsjettet for 2017, som den borgerlige regjeringen omsider kunne presentere lørdag.

- Først og fremst er det viktig at landet får et statsbudsjett, på overtid etter brutte frister. Norge er ikke tjent med en regjeringskrise nå, skriver han i en e-post til Dagbladet.

- Kaos

Lørdag kveld møtte de fire borgerlige regjeringspartiene til pressekonferanse, etter uker med krisemøte på krisemøte der de har forsøkt å komme til enighet.

Og enige ble de, til slutt.

KrF-leder Knut Arild Hareide sa tidligere i kveld at nesten sju milliarder kroner skal gå til klimatiltak og til å få flere lærere på de laveste trinnene. Pengene går også til en opptrappingsplan for å bekjempe vold i nære relasjoner, til prioritering av barnehager, til økt kontantstøtte og til økende internasjonal bistand. Blant annet.

Støre er glad ventetida er over.

- Budsjettenigheten gjør at vi kan begynne å snakke om politikk igjen etter uker og måneder med kaos som har gått utover tilliten til politikken, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer