- Nå kan vi realisere drømmene

HAAKONSVERN (Dagbladet): Kapteinløytnant Nina Elisabeth Bjerkestrand (46) og kommandør Bjarne Tingvold (53) har begge søkt om avskjed med redusert lønn. De vil benytte den unike anledningen til å realisere sine drømmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis i Forsvaret får millionpakker

Bjarne Tingvold sier at han vil få om lag 320000 kroner utbetalt årlig fra Forsvaret fram til han fyller 57 år. Da ville han uansett ha gått av med pensjon og fått 66 prosent av full lønn.

- Alt medregnet vil jeg få rundt 80 prosent av den inntekten jeg får i dag. Det gir meg anledning til å drive et småbruk jeg har arvet på Sotra. Jeg er i den rette alderen til å realisere drømmene mine nå, men jeg gjør det ikke fordi jeg er lei av Forsvaret, sier han.

Tingvold har vært 31 år i Forsvaret, har lønnstrinn 60 og får i dag 400000 kroner i årslønn.

Nina Elisabeth Bjerkestrand begynte sin militære karriere i Forsvaret i 1977, i det første kullet på ordinært inntak av kvinner i det sjømilitære korpset.

Hun drømmer om å starte et kattepensjonat på eiendommen hun har like ved Haakonsvern.

- Jeg ser ingen videre karrieremuligheter i Forsvaret. Jeg slutter med blandede følelser i en jobb jeg har likt meg i, men gleder meg også til en ny og spennende tilværelse, sier Bjerkestrand.