Lege om vaksinestatus:

- Nå kan vi reise igjen

Infeksjonslege Gunnar Hasle ser ingen grunn til å videreføre reiserestriksjonene til eksotiske reisemål.

VIL ÅPNE: Lege Gunnar Hasle mener nok personer er vaksinert til at det er trygt å reise igjen, og ønsker at Utenriksdepartementet opphever reiserådene utenfor Europa. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
VIL ÅPNE: Lege Gunnar Hasle mener nok personer er vaksinert til at det er trygt å reise igjen, og ønsker at Utenriksdepartementet opphever reiserådene utenfor Europa. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg mener at det ikke lenger er grunnlag for å generelt fraråde reiser utenfor Europa og USA. Jeg mener at tiden nå er inne til at man kan begynne å planlegge reiser til eksotiske land, sier Gunnar Hasle, leder for Reiseklinikken og infeksjonslege.

Nå er vaksineringen av 12-15-åringer i full gang. Da kan vi begynne å reise igjen, mener han.

- Når alle ned til 12 år er vaksinert, er det ikke lenger grunn til at myndighetene fraråder reiser utenfor Europa. Jeg skjønner ikke at det er noe å vente på.

Blant ungdom i alderen 16-17 år har 85 prosent fått første dose. Det samme gjelder 35 prosent av 12- til 15-åringene, ifølge FHIs ukesrapport for uke 37 - altså forrige uke. Aldersgruppen 12-15 er foreløpig anbefalt kun én vaksinedose.

Lege Gunnar Hasle understreker at de fleste reiseforsikringer ikke gjelder ved reise til land myndighetene fraråder å reise til.

- Det er helt nødvendig å ha reiseforsikring når man reiser utenfor EU/EØS. Noen forsikringsselskaper tilbyr ikke reiseforsikring til land som UD fraråder reiser til, så det er viktig å kontrollere om forsikringen din gjelder, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer