- Nå kollapser resten av giftdemningen

Dramatisk i Ungarn. - All fisk er død, det ligger døde dyr overalt.

- SOM MEXICO-GOLFEN:  Like mye giftslam har flommet ut over 10 000 dekar areal i Ungarm som det lakk ut råolje i Mexico-golfen tidligere i år. Nå varsler statsministeren ovehengende fare at emr kommer. FOTO: REUTERS/SCANPIX.
- SOM MEXICO-GOLFEN: Like mye giftslam har flommet ut over 10 000 dekar areal i Ungarm som det lakk ut råolje i Mexico-golfen tidligere i år. Nå varsler statsministeren ovehengende fare at emr kommer. FOTO: REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Faren for at resten av demningen bryter sammen rundt giftdeponiet ved den ungarske aluminiumsfabrikken har økt i løpet av dagen.

I morgentimene og i formiddag ble alle de 800 innbyggerne i landsbyen Kolontar evakuert.

Landsbyen ligger en mil fra demningen som brøt sammen mandag og forårsaket en av de verste miljøkatastrofene i Europa i nyere tid.

Nå vurderer myndighetene å evakuere flere landsbyer som risikerer å bli oversvømmet av en ny rød og giftig flodbølge av giftig slam.

- Situasjonen er dramatisk - Det er svært sannsynlig at resten av dammen kommer til å kollapse. Situasjonen er dramatisk, sa Ungarns statsminister Viktor Orban på en pressekonferanse ved aluminiumsfabrikken i Ajka i formiddag - drøye 150 kilometer sørvest for hovedstaden Budapest.

Seinest i går sa statsministeren at situasjonen var under kontroll.

Sju mennesker er foreløpig døde av det forurensede slammet og minst 120 mennesker har fått brannlignende skader.

Som Mexico-golfen Tallene for utslippene så langt varierer mellom 700 000 og 1,1 milliioner kubikkmeter - på nivå med råoljeutslippene i Mexico-golfen tidligere i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer