Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kommenterer Stenseng Giske-dommen

Stiller seg bak Støres konklusjon.

TAUS I GÅR: Partisekretær Kjersti Stenseng bryter tausheten og kommenterer i dag konklusjonene i Giske-saken. Foto: Henning Lillegård
TAUS I GÅR: Partisekretær Kjersti Stenseng bryter tausheten og kommenterer i dag konklusjonene i Giske-saken. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går var det taust fra partisekretær Kjersti Stenseng om konklusjonene i Giske-saken. I dag kommenterer hun saken.

I en melding til Dagbladet skriver hun at de to har samarbeidet tett gjennom behandlingen av Giske-varslene og er enige om at Støre er den som skal oppsummerer og kommenterer sakene.

- Som vi gjorde det klart i går har vi ferdigstilt behandlingen av sakene vedrørende Trond Giske og jeg stiller meg bak konklusjonen i pressemeldingen fra Arbeiderpartiet. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere interne diskusjoner i møter der vi har drøftet krevende og vanskelige saker, skriver hun.

Kommenterte alene

Jonas Gahr Støre har gjentatte ganger understreket at Kjersti Stenseng og han håndterer Giske-varslene sammen. De har også holdt felles pressekonferanser om i saken.

I går var det derimot Støre alene som redegjorde for hvordan varslene var konkludert, noe som ble lagt merke til.

Stenseng taus om Støres Giske-dom, skrev blant annet VG.

Både VG og TV2 meldt i går at Stenseng og Støre skal ha vært rykende uenige om dommen som partiledelsen har felt over varslene om seksuell trakassering mot tidligere nestleder Trond Giske.

Uenigheten skal ha handlet om hvor mange av de varslede sakene mot Giske som har innebåret brudd på Aps interne retningslinjer, noe også Dagbladet får bekreftet.

Der Støre mener det har vært brudd i fem saker, mener Stenseng angivelig at det er færre.

Stenseng skal også ha ønsket å gi Giske mer tid til å svare for seg, men dette skal ha blitt avvist av Støre.

Endte på flere

Arbeiderpartiet har kommet til at det er brudd på partiets retningslinjer mot seksuell trakassering i flere tilfeller, sto det i pressemeldingen som Arbeiderpartiet sendte ut i går ettermiddag,

- Vi tar synspunktene fra Giskes advokater til etterretning. Vi har behandlet sakene i henhold til våre rutiner og retningslinjer. Trond Giske har fått mulighet til å gi sin versjon. Det har han gjort i to møter, og han har hatt mulighet til å gi skriftlig innspill i hele januar. Hans advokater har fått tilgang til all informasjon i varslene og har hatt løpende kontakt med partiets advokat. I tillegg til å gi Giske anledning til tilsvar, har vi vektlagt hensynet til varslerne og behovet for å gi dem en tilbakemelding, sa Støre om dette til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!