Nå kommer 25 mrd. inn på konto

Skattepengene på vei.

KAN FYLLE SPAREGRISEN:  Har du penger til gode på skatten, så kommer de mest sannsynlig de nærmeste dagene. Men ikke alle får nå. Foto: SCANPIX
KAN FYLLE SPAREGRISEN: Har du penger til gode på skatten, så kommer de mest sannsynlig de nærmeste dagene. Men ikke alle får nå. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Rekordmange 2,3 millioner skatteytere får totalt 25 milliarder kroner dryssende inn på konto de kommende dagene.

Snittbeløpet for dem som får igjen penger på skatten, er 11.200 kroner. Det er 1.600 kroner over fjorårets snitt. Totalt betales det tilbake 4 milliarder kroner mer enn i 2008.


Rett på konto

- De som har penger til gode, kan regne med å få det på konto eller på utbetalingsblankett i denne og neste uke, sier skattedirektør Svein Kristensen.

Nesten en halv million skatteytere, 460.000 personer, har fått skattesmell. I snitt må hver av dem betale tilbake 12.800 kroner. Samlet restskatt er i år 5,9 milliarder kroner.


Ikke alle får nå

De som ikke får skatteoppgjør nå, får det i oktober. Det gjelder blant annet skatteytere med ektefelle som driver næringsvirksomhet, de som har fått utsatt frist og selvangivelser som ikke er ferdig behandlet.

Skattedirektør Kristensen minner om at alle må sjekke skatteoppgjøret sitt, og opplyser at klagefristen er 10. august.

(NTB)