...nå kommer bakrusen

NHO kom til statsministeren for å få vite hvordan regjeringen skal unngå at alt går rett til helvete når 230 milliarder ekstra oljekroner pumpes inn i norsk økonomi. Men svaret kommer først i statsbudsjettet til høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til og med LOs Gerd-Liv Valla mente regjeringen snarest mulig burde offentliggjøre strategien for å unngå økt prisstigning og tøffe tider for industriarbeidsplasser og konkurranseutsatt sektor.

Skepsis

- Av hensyn til troverdigheten til forslaget om å bruke den årlige avkastningen av oljeformuen, et forslag jeg for øvrig støtter, burde regjeringen allerede i revidert budsjett til våren varsle tiltakene, sa Gerd-Liv Valla etter det halvårlige kontaktmøtet i går.

Etter nesten tre timer med argumentasjon fra finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og statsminister Jens Stoltenberg, var NHOs utsendinger like skeptiske.

NHO-frykt

- Med dette opplegget ligger det an til at trenden med nedbygging av konkurranseutsatt sektor vil fortsette. Det ble ikke sagt noe som beroliger oss, sa Finn Bergesen jr. til Dagbladet etter møtet med statsminister og finansminister.

Finansminister Schjøtt-Pedersen viste til at regjeringen lover lavere skatt på arbeidsinntekt, økt satsing på infrastruktur og forskning. Selskapsbeskatningen ville han ikke si noe om.