Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kommer «blodregnet»

Skittent regn fra Sahara kan gi rød helg i Sør-Norge. Resten av landet kan kose seg med snøstorm til uka.

BLIR VÅTT: Det kommer til å komme en god del nedbør i Sør-Norge denne helga, først og fremst som regn. I resten av landet blir det snøvær tl uka. Foto : Sara Estiri/ Dagbladet
BLIR VÅTT: Det kommer til å komme en god del nedbør i Sør-Norge denne helga, først og fremst som regn. I resten av landet blir det snøvær tl uka. Foto : Sara Estiri/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Danmark venter man nå på «blodregnet» som er på vei fra Sahara. Det høres kanskje dramatisk ut, men utrykket beskriver noe så vanlig som forurenset og misfarget vann. Lufta som kommer nordover har med seg små sandkorn, og da kan det bli regn som minner om blod.

Den svenske avisa Expressen skriver at blodregnet kan nå Sverige, og vakthavende meteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt i Oslo sier at det kan nå Norge også.

- Men jeg tror nok at det blir mer av det lenger sør, sier han til Dagbladet.

Mye regn Jo lenger lufta har reist fra forurensningsstedet (i dette tilfellet Sahara flere tusen kilometer unna oss), jo mindre forurenset blir det. Dermed tyder det meste på at det i så fall vil bli et blodfattig blodregn som slår inn over oss.

Uansett blir det vått i Sør-Norge i helga.

- Særlig søndag kan det bli mye regn, men også i morgen blir det regn i hele Sør-Norge. Dette været passerer i løpet av helga og det blir bedre i neste uke, sier Johansson.

Enkelte steder i Agder, Telemark, Buskerud og Oppland kan det komme så mye som 50 millimeter nedbør, sier meteorologen.

Kald uke Men når det blir bedre i Sør neste uke, må det kanskje bli verre ett annet sted. Nordvestlandet og Nord-Norge kan se fram til ei uke med snøvær.

- Det blir pent Østafjells, men ustabilt med snø i Nord-Norge og Trøndelag. Snøgrensa blir ned mot 3-400 meter, sier Johansson.

Utover i neste uke må vi også belage oss på kaldere vær - alle mann. Temperaturen ventes å falle i hele landet.

- Det skjer ut i neste uke, da blir det fallende temperaturer. Her på Østlandet kan det bli veldig kaldt natterstid, ned mot 5-10 kuldegrader, sier Johansson.

HER SKAPES BLODREGNET: En massiv støv- og sandstorm sender store mengder støv og sand ut over Atlanterhavet fra Afrikas vestkyst. Dette bildet tatt med NASAs Terra-satellitt viser støvskyen i det den beveger fra kysten av Senegal og Marokko. Denne skyen, som ble fanget på bilde i 2003, strekte seg over 1600 kilometer. Foto: NASA / Terra.
HER SKAPES BLODREGNET: En massiv støv- og sandstorm sender store mengder støv og sand ut over Atlanterhavet fra Afrikas vestkyst. Dette bildet tatt med NASAs Terra-satellitt viser støvskyen i det den beveger fra kysten av Senegal og Marokko. Denne skyen, som ble fanget på bilde i 2003, strekte seg over 1600 kilometer. Foto: NASA / Terra. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling