Statsbudsjettet for 2020

Nå kommer bompengeregningen

Regjeringen lovet to milliarder mer til kollektivtrafikk og til å slette bompengegjeld. Men hvor hentes pengene? Hvem må ta regningen?

SE TV LIVE: Klokka 10.00 legges statsbudsjettet for 2020 fram på Stortinget. Det er likevel mye som er klart i allerede. Følg Dagbladet TVs sending for siste nytt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bompengeopprøret holdt på å sprenge regjeringen i sommer. Etter en konflikt for åpen scene, først og fremst mellom Frp og Venstre, la Erna Solberg fram et ultimatum som alle de fire regjeringspartiene godtok.

To milliarder til bompengepakke

Tiltakspakken koster to milliarder, opplyste statsminister Erna Solberg (H) da bompengeløsningen ble presentert. Etter det Dagbladet erfarer, kommer det i 2020-budsjettet penger til å slette bompengegjeld på veistrekninger utenfor byområdene og mer penger til kollektivtrafikk i byene. Tiltakene skal ikke føre til mer biltrafikk inn til byene og økte utslipp.

I bompengeavtalen til regjeringen er det 1, 4 milliarder til reduksjon av bompenger, 300 millioner til reduserte kollektivpriser i de store byene og 250 millioner til bedre kollektivtrafikk utenfor de store byene.

Lekkasjer i valgkampen

Regjeringen har kommet med en strøm av lekkasjer om små og store saker i løpet av kommunevalgkampen og i de siste dagene. Men hvordan bompengeregninga på to milliarder skal betales og hvem som får mindre penger å rutte med, får vi ikke vite før i morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer