Nå kommer bønda på nett

Norges mest brukte søkeord kan snart bli «drektige ungpurker», «gjødsel» og «nakne odelsjenter». På fredag får nemlig 80 000 norske bønder tilbud om gårds-PC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gardsdrift kommer aldri til å bli som før. Ikke Internett heller, når Stor-Ola beveger seg ut i ku-berspace, for å søke i yah-møø og sende e-kompost.

- En moderne PC tilknyttet Internett kan vise seg å bli et av bondens viktigste redskaper, sier Kirsten Indgjerd Værdal, leder i Norsk Bondelag.

- Framtidas bonde kommer til å bruke moderne teknologi. Hverdagen i landbruket kan bli enklere, mer effektiv og spennende for bøndene, sier hun.

Spennende kan nok hverdagen bli for oss andre også, når det dukker opp snakke-kanaler på nettet med navn som dagros og våronn eller nyhetsgrupper som alt.fetish.sprøytemidler.

PC-pakken består av en IBM Aptiva multimedia-PC med 17 tommers fargeskjerm. Fargeskriver og Internettabonement i ett år følger også med. Om ønskelig kan PC-pakken leveres direkte hjemme på garden, og de bøndene som har en skikkelig boldtrimma traktor kan hente varene i nærmeste Elkjøp-forretning. Bondeprisen på PC-pakken er 11.373 kroner.