Nå kommer de

Etter mye kjeft og uklarhet lanserte Seniorsaken, med Rolv Wesenlund i spissen, programmet sitt i dag. 50+-generasjonen vil ha lavere skatt og økt innflytelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med øredøvende jazz som bakteppe, trommet Rolv Wesenlund sammen til storslått pressekonferanse om Seniorsaken i Oslo i dag. En broget forsamling lanserte seg selv som press- og interessegruppe for de «nye eldre», gruppen over 50 år.

- Vi er en idealistisk dugnadsgjeng som har blitt en interesseorganisasjon, sier Kalle Lisberg i åpningsordene, før en rådgiver griper mikrofonene og forteller om den neglisjerte gruppen mennesker over 50 år som reklamebyråene ikke vil ta i med ildtang. - Det er selvfølgelig feil, vi er bare mer kritiske, sier han til øredøvende applaus. Vekkelsesmøtet er i gang.

Det er Rolv Wesenlund som har dannet grunnlaget for Seniorsaken med boka «Det nye livet.» Det er også Rolv Wesenlund som spiller hovedrollen på pressekonferansen.

- Vi vil ha økt innflytelse til de eldre, vi vil sikre en rettferdig pensjonsordning, vi er forkjempere for det gode liv, sier han blant annet. Wesenlund påstår hardnakket at organisasjonen ikke er en komisk organisasjon. Selv ser han på nygamle over femti «som en 17-åring med rynker.»

Seniorsaken skal i følge programmet kjempe for:

 • Å bli en sterk og slagkraftig interesseorganisasjon for voksne mennesker (50+) innenfor politikk, økonomi og samfunnsliv.
 • Å gjøre organisasjonen til en spydspiss for det aktive og gode liv, og bidra til å øke livskvaliteten for alle.
 • Å sørge for at alle kan bestemme over egen tilværelse og få anledning til å klare seg lengst mulig på egne betingelser.
 • Å sikre en rettferdig pensjonsordning og beskatning av ekstrainntekter (utover minstepensjon).
 • Få flere omsorgsarbeidere og økt status/lønn for omsorgspersonell.

  Det er altså på tide å gjøre noe med pensjonsordningene og omsorgspolitikken når de som har styrt Norge de siste 30 åra begynner å nærme seg riktig alder?

  - Vi har gjort en for dårlig jobb, derfor må vi gjøre noe nå, sier Willy Haugli. - Vi gjør jo dette for deres skyld også, slik at dere har en fungerende organisasjon når dere blir over femti, sier Mette Jansen.

  Da en skarp TV2-reporter lurer på om det er verre for en femtiåring å bli arbeidsløs enn for enn 25-åring å være det (statistikken viser nemlig at det er ganske mange flere unge som er arbeidsløse), blir det litt temperatur.

  - Statistikken ljuger, sier Christian Vennerød. Dette slår han fast ved hjelp av statistikk. hans statistikk går ut på at alle som mister jobben i en alder av 50+ blir uføretrygdet. - Så der tenker jeg tallmateriale blir motsatt, sier han.

  Foreløpig stiller Seniorsaken og deres medlemmer seg til disposisjon for samfunnet og de eldre. Willy Haugli vil ha en tryggere hverdag for eldre, slik at de tør å gå ut igjen, Vennerød vil kvitte seg med «pipelortskatten» som trer i kraft dersom pensjonister tjener utover minstepensjonen, og Mette Jansen er opptatt av eldre kvinners ve og vel. Mange meninger, men foreløpig ikke noe konkret. De startet tross alt i dag.

  Hva synes dere om forslagene i den nye pensjonsmodellen som regjeringen legger fram imorgen da? spør en Aftenposten-journalist.

  - Det er en sak som vi typisk kommer til å mene noe om, sier Kalle Lisberg.

  De er eldre, de er mange, de er farlige. Vi får vente og se.

MER RETTFERDIG PENSJON: Christian Vennerød vil slå et slag for mer rettferdig pensjon.
VIL HA GJENNOMSLAG NÅ: Jern-Willy Haugli fikk ikke gjennomslag for forslagene sine om økt trygghets-insats i lokalmiljøene mens han var polititopp. Det vil han rette på nå!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer