Nå kommer den flyvende bilen

Skal være klar for markedet om to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 1974 kom James Bond filmen «Mannen med den gylne pistol» ut på kino. Denne onde karakteren. Francisco Scaramanga, unnslipper agent 007 ved å feste en jetmotor, vinger og haleparti på sin AMC Matador Coupe og fly bort.

Dette er selvsagt bare Hollywood-fantasier, men ideen om flygende biler har lenge vært en fantasi for mange.

Referanser om flygende biler har til og med blitt et idiom på engelsk, om skuffelsen over at nåtiden ikke måler seg med forventningene som ble satt til framtidas utvikling fra tidligere tider.

Framtiden er her Nå ser det derimot ut som om den flygende bilen er laget, i det minste for de rike. Selskapet Terrafugia har jobbet med den første flydyktige sedan, the Transition, siden 2006. Nå har selvskapet kunne annonsere at de vil kunne levere sine første enheter i 2015.

Denne modellen av flygende biler er derimot ikke veldig elegante, slik kjøretøyene fra science fiction-filmer som «Bladerunner» og «Det Femte Element». Men Terrafugia har også annonsert at de jobber med en alternativ modell: TF-X.

Denne modellen vil kunne ta av fra bakken vertikalt med rotor-propeller, fly med vingene til et jetfly, og kjøre som en vanlig bil i gatene. Med andre ord: En ekte science fiction-bil, slik vi alltid så for oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer