Nå kommer den nye storkommunen Lillestrøm

Tre nye kommunenavn offentliggjort, etter mye strid.

KOMMUNESENTER: Lillestrøm, med Åråsen stadion .
Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
KOMMUNESENTER: Lillestrøm, med Åråsen stadion . Foto: Morten Holm / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tirsdag avgjorde Kommunal- og moderniseringsdepartementet at Skedsmo, Fet og Sørum skal hete Lillestrøm. Rømskog og Aurskog-Høland blir Aurskog-Høland, mens Førde, Jølster, Gaular og Naustdal blir hetende Sunnfjord.

- Valg av navn på kommunen er viktig når man skal bygge en ny kommune og felles identitet. Navn betyr mye for innbyggerne, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Kommunene som blir hetende Sunnfjord, kom ikke til enighet om hvilket navn de skulle ta når den nye kommunen står klar fra begynnelsen av 2020. To av kommunene ville bruke Førde, mens de to andre ville kalle seg Indre Sunnfjord. Navnet Sunnfjord strider mot Språkrådets anbefaling, som legger vekt på at det ikke samsvarer med området Sunnfjord, opplyser regjeringen.

- Selv om Sunnfjord omfatter et større område, vil den nye kommunen utgjøre en vesentlig del, sier Sanner og peker på at det var enighet om navnet Sunnfjord i intensjonsavtalen.

Heller ikke Aurskog-Høland og Rømskog kom i utgangspunktet til en løsning. Der er det gjort et kompromiss ved å ta den enes navn og den andres kommunevåpen.

De tre kommunene på Romerike som blir hetende Lillestrøm har fulgt Språkrådets klare anbefaling.

- Jeg mener Lillestrøm representerer noe nytt, samtidig som det er et godt etablert navn som er kjent både regionalt og nasjonalt, sier Sanner.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer