Nå kommer denne isen tilbake

80-talls favoritten gjør comeback.

LIK SOM FØR: Marianne Grøtte og Eli Aurdal Flønes i Diplom-is med nyprodusert Kræsj Pink. Foto: Jonas Thorstensen
LIK SOM FØR: Marianne Grøtte og Eli Aurdal Flønes i Diplom-is med nyprodusert Kræsj Pink. Foto: Jonas Thorstensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alle husker den rosa saftisen med pinne laget av tyggis. Isen som var en favoritt hos mange kommer nå tilbake etter mange år i dvale.

Savnet etter den knæsj rosa isen med blå tyggegummi tupp har vært stort, og nå bekrefter Diplom-Is at Kræsj Pink blir å finne i fryseboksen i februar.

Samme oppskrift

Den rosa saftisen med sjokoladetrekk skal være helt lik som før og er laget på samme oppskrift.

- Vi vet at folk vil ha klassikeren tilbake og da har det vært viktig for oss å sørge for at det var akkurat det de skulle få, derfor er det selvsagt brukt akkurat samme oppskrift som før, sier markedssjef for Småis og Multipack i Diplom-Is, Marianne Grøtte.

Da Dagbladet i 2017 skrev en sak om iskremen vi savner var Kræsj Pink på lista.

Dypt savnet

Isen har vært savnet av mange i årevis og har blant annet ført til underskriftskampanjer, og opprettelsen av en egen Facebook-gruppe som heter «Vi som ønsker Kræsj pink tilbake i butikken». De over 24 000 medlemmene av gruppa kan slippe jubelen løs allerede neste måned.

Torsdag kveld i forrige uke ble det lagt ut en post fra en instagramprofil som undersøkte hvor stor interesse det ville være for å få denne isen tilbake. I skrivende stund har innlegget generert 340 000 likes.

Anne Borgen Sturød
Anne Borgen Sturød Vis mer

- Denne etterspørselen har pågått i årevis, både i sosiale medier og ved at de direkte har tatt kontakt. Vi har lyttet til dette savnet, men har ikke hatt mulighet til å produsere den før nå. Vi har ruget på denne hemmeligheten i lang tid, så det er hyggelig å endelig slippe nyheten sier Anne Borgen Sturød produktuviklingsdirektør til Dagbladet.

Kræsj Pink ble for første gang lansert i 1986 av Diplom-Is, og var på markedet fram til 2012.

Grunnen til at produktet forsvant ut av norske iskremdisker var at man ikke lengre hadde egnet maskin hos Diplom-Is til å produsere isen.

I 2019 investerte Diplom-Is i en ny maskin som gjør det mulig å produsere både gamle favoritter og helt nye iskremer. Dermed er det også duket for et comeback for Kræsj Pink, skriver Diplom-Is i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer