12. VERS:  Ole Marius Røsten tatoverte det 12. verset av "Til ungdommen" for halvannet år siden. Fredag komer det 14. verset på den andre armen. Foto: Privat.
12. VERS: Ole Marius Røsten tatoverte det 12. verset av "Til ungdommen" for halvannet år siden. Fredag komer det 14. verset på den andre armen. Foto: Privat.Vis mer

Nå kommer det 14. verset på venstre arm

- Det gjorde et veldig inntrykk da kong Harald gråt på tv, sier Ole Marius (36).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole Marius Røsten (36) i Bodø har vært engasjert i politiske spørsmål, krig og fred siden han var guttunge.

Mest fred.

For halvannet år siden tatoverte han det 12. verset av Nordahl Griegs «Til ungdommen» på høyre arm.

Nå kommer han snart med det 14. og siste verset av symboldiktet på høyre arm - inspirert av tragediene ved Regjeringskvartalet og på Utøya, av rosetoget i hjembyen og utløst av reportasjen i Dagbladet om Andrew Michael Davidson og hans nye tatovering «Mitt lille land».

- Og det gjorde et veldig inntrykk da kong Harald gråt under minnegudstjenesten på tv mens «Til ungdommen» ble sunget, sier den samfunnsengasjerte 36-åringen.

Da han tatoverte det 12. verset, var det ingen spesiell anledning.

- Det bare passet sånn etter at jeg hadde tenkt på det i mange år, sier Røsten til Dagbladet.

Slik er det 12. verset - og tatoveringen til Ole Marius Røsten:

«Den som med høyre arm
bærer en byrde,
dyr og umistelig,
kan ikke myrde.»

- Lokker fram gode sider - Jeg har vært engasjert i organisasjoner som ligger til venstre for AUF, som Sosialistisk Ungdom og Folkereisning Mot Krig (FMK). Men det spiller ingen rolle etter terrorangrepene. Så galt som allting er, har det kanskje lokket fram noen gode sider ved oss nordmenn, som jeg ikke visste lå så langt framme, sier førskolelærer og selvstendig næringsdrivende Ole Marius Røsten til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han tenker spesielt på rosetogene og minnemarkeringene sist mandag.

- Det må ha vært 15 000 eller 20 000 mennesker i gatene her. Og det er mange mennesker samlet i Bodø. Og så ser jeg at det er på samme måten over hele landet. Det har gjort meg til en større optimist på vegne av oss alle.

- Nå har jeg fått tro på at flere av oss kommer til å bruke engasjement og krefter på saker som betyr noe mer enn prisene på bensin og flesk i Sverige, resonnerer han.

 
Tvillingvers Han har helt siden den første tatoveringen planlagt å legge til det 14. verset. fordi han synes de to versene er knyttet tett sammen.

- Dette er anledningen. Nå har jeg lovet det, og jeg setter meg i stolen fredag når tatovøren er tilbake fra ferie, proklamerer Ole Marius Røsten.

Og her er det 14. verset:

«Vi vil ta vare på
skjønnheten, varmen
som om vi bar et barn
varsomt på armen!».

Her kan du lese hele diktet fra 1936.


 LEDIG PÅ VENSTRE ARM:  Ole Marius Røsten setter seg i tatovørens stol fredag for å fullføre "Til ungdommen". Foto: Privat.
LEDIG PÅ VENSTRE ARM: Ole Marius Røsten setter seg i tatovørens stol fredag for å fullføre "Til ungdommen". Foto: Privat. Vis mer