NYE REGLER:  Norge tillater nå en prøveordning hvor det vil bli væpnede vakter om bord på fly fra Israel og USA. Illustrasjonsfoto: MATT ROURKE / AP PHOTO / NTB SCANPIX
NYE REGLER: Norge tillater nå en prøveordning hvor det vil bli væpnede vakter om bord på fly fra Israel og USA. Illustrasjonsfoto: MATT ROURKE / AP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer

Nå kommer det væpnede vakter om bord på fly i Norge

Regjeringen godkjenner. - Med hensyn til sikkerheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norge tillater nå en prøveordning hvor det vil bli væpnede vakter om bord på fly fra Israel og USA, melder Samferdseldepartementet i en pressemelding.

- De fleste europeiske land tillater væpnede vakter ombord på fremmed lands fly. Nå åpner også Norge for en prøveordning med dette. Regjeringens beslutning er tatt med hensyn til sikkerheten ombord og praksis som er etablert i flytrafikken i flere land, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Ikke norske fly Han forteller også i pressemeldingen fra Samferdselsdepartementet at det trolig ikke vil bli aktuelt å innføre en slik ordning om bord på norske fly.

Derimot gjelder dette for flyvninger med amerikanske fly som går mellom USA og Norge, i tillegg til fly mellom Norge og Israel.

Det er politiet som vil stå for organiseringen av dette.

Følger retningslinjene Om væpnede vakter skal bli brukt om bord i fly, skal det være i tråd med bestemmelsene fra FNs internasjonale luftfartsorganisasjons (ICAO) bestemmelser.

Dette vil Luftfartstilsynets og lufthavnsoperatørenes nettsider informere om nærmere på nettet.