Nå kommer ekstremregnet: - Se an om du bør la bilen stå

Regnet har begynt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kommer ekstremregnet til store deler av Sør-Norge. Enkelte steder har det allerede kommet over 20 millimeter nedbør.

Blir du rammet av det dårlige været, vil vi gjerne at du deler dine værbilder og -videoer med oss. Send dem til oss på e-post 2400@dagbladet.no eller som MMS til 2400.  

Bruk #Dagbladet og/eller #dbvær og #Dagbladetvær, så finner vi bildene dine på Instagram og Twitter.

- Det har vært 20 millimeter regn i Telemark, sier pressevakt ved Meteorolisk institutt, Nina Larsgård, til Dagbladet like før halv ett.

- Bygelandsfjord og Valle har fått over 20 milimeter. I Vestfold; Ramnes, Tønsberg og Melsom, har det kommet over 20 milimeter. Der regner det fortsatt. Også i Østfold er det en del. Det ser ut som det skal vare ut dagen, men det lokale regnet kan flytte seg bortover og gå unna der vi trodde. De går ikke alltid der vi trodde, men det ser ut som nedbør utover, sier Larsgård.

Send oss dine bilder og videoer!

Send bilder og video på e-post 2400@dagbladet.no eller som MMS til 2400. Bruk #Dagbladet og/eller #dbvær og #Dagbladetvær, så finner vi bildene dine på Instagram og Twitter.

I 12.30-tida ser det ut som det har slutta å regne i hovedstaden.

- Men det vil nok komme noe mer. Regnet kommer i bolker, sier hun.

- Alle renner åpne Regnet begynte i Telemark i dag tidlig.

- Regnet har begynt å snike seg innover mot Telemark nå, og det kommer til å spre seg videre Østover utover dagen. Det betyr nedbør og kanskje tordenvær, sa Larsgård i 10-tida.

Hun forteller at det forventes mellom 20 til 40 millimeter regn på Østlandet.

- Men det er vanskelig å si hvor det kommer til å regne aller mest. Det er sommernedbør, så det vil være variende her og der, sier hun.

10:30: Halv elleve er det kraftig regn flere plasser på Østlandet. Skjermdump: Yr.no
10:30: Halv elleve er det kraftig regn flere plasser på Østlandet. Skjermdump: Yr.no Vis mer

Yr.no kan du følge værradaren kvarter for kvarter.

Meteorologen ber folk ta nødvendige hensyn.

- Sørg for at alt av renner og slikt er åpne. Vannet må få renne riktig, så unnår man oversvømmelse, sier hun.

Regnet kommer derimot ikke til å komme på like kort tid som sist, da en person måtte til slutt ta med seg barnet sitt og forlate bilen som nærmest var dekket av vann.

Se an kjøreværet - Det kommer relativt gradvis, ser ikke som det blir så brått som sist, da kom det veldig intenst i løpet av kort tid. Det kommer til å regne ut dagen i, fra nå og utover, sier Larsgård.

Bør man la bilen stå hjemme?

- Jeg er ikke sikker på om det blir så ille, men det kan være enkelte steder at man bør se det an. Det er vanskelig å si, men folk bør se an været før de skal ut og kjøre, og så kanskje de bør utsette eller vente hvis man ser det kommer mye, sier hun.

Regnet startet allerede i 04/05-tida i dag morges.

- Nå snart har det passert de områdene og kommer inn mot Buskerud.

Tirsdag vil kaldfronten dra seg vestover. Etter det blir det trolig sommervær:

- Fra onsdag og utover skal det klarne opp, og bli sol, sier hun.

MYE REGN: Det er sendt ut Obs-varsel flere steder på Østlandet. Til Oslo kommer regnet i 12-tida. Skjermdump: Yr.no
MYE REGN: Det er sendt ut Obs-varsel flere steder på Østlandet. Til Oslo kommer regnet i 12-tida. Skjermdump: Yr.no Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer