Været

Nå kommer endelig varmen!

Lave temperaturer preger flere steder i landet, men utover uka vil temperaturene stige.

TEMPERATURENE STIGER: Det forventes ikke veldig høye temperaturer i Nordnorge, men temperaturene vil stige kraftig de neste dagene. Foto: Meteorologisk institutt
TEMPERATURENE STIGER: Det forventes ikke veldig høye temperaturer i Nordnorge, men temperaturene vil stige kraftig de neste dagene. Foto: Meteorologisk instituttVis mer

Meteorolog ved Meteorologisk institutt, Magni Svanevik, sier til Dagbladet at utover uka vil hele landet oppleve temperaturer som er høyere enn det som er normalt for juni. Det vil også bli lokale byger over hele landet, men ifølge meteorologen er dette helt vanlig for juni.

- Vanlig med sludd og vinter i juni

Nord i landet vil det ifølge Svanevik bli ganske bra vær framover.

- Temperaturene i nord er på vei oppover. I dag ligger de på rundt 7-10 plussgrader, og det vil gradvis bli varmere mot fredag, da vil temperaturen ligge på rundt 12-18 plussgrader. Det vil være varmest i de indre strøkene, og kaldere på kysten.

Svanevik forteller at for Nord-Norge er det vanlig med sludd og vintervær i juni, men at dette ikke vil gjelde for været framover.

- I Nordland vil det komme høytrykk som bringer med seg litt nedbør, men nord for Bodø vil været bli finere.

Lokale byger

I Midt-Norge vil det også ifølge Svanevik være ganske bra vær framover.

- Midt-Norge ligger litt i le, og unngår det meste av den nedbøren som kommer fra lenger sør. Men det vil bli en liten periode med regn i Trondheim natt til torsdag, men det er ikke snakk om store mengder og det vil bli finere utover dagen på torsdag. Her vil temperaturen stige gradvis utover uka, og vil ligge på rundt 18-22 plussgrader. Varmest er det i Innlandet, og litt kjøligere mot kysten.

På Vestlandet vil det bli noen lavtrykksperioder med regn fra og med i dag og utover uka. Men Svanevik forteller at det ikke er snakk om store mengder nedbør, men heller noe bygevær.

- På Vestlandet vil det være skiftende vær utover uka, det vil være noen perioder med regn og noen perioder med opphold og finere vær. Den verste nedbøren vil komme om natta.

Lørdagen ser ifølge Svanevik bra ut for hele Vestlandet.

- Kommende lørdag er preget av lite vind og noe sol og fint vær. Men på kvelden vil det komme et lavtrykk som vil flytte seg nordover utover kvelden og natta. Generelt for Vestlandet utover uka er gode temperaturer.

Farevarsel på regn

I sør kommer det et lavtrykk i natt som vil gi en ny runde med kraftige byger.

- Vi har tidligere sendt ut farevarsel på regn for Sørlandet. Fra i kveld gjelder dette fortsatt for Telemark og Agder. Konsekvensene av store mengder regn er at man kan få lokale oversvømmelser, og jord- og flomskred. Lavtrykket gir en del nedbør og fortsetter med bygevær Østafjells. Men været vil bli finere mot kvelden i morgen.

Videre utover uka vil det bli perioder med regn på Østlandet, men temperaturen vil stige.

- Nå ligger temperaturen på Østlandet på rundt 5-7 plussgrader innlands. Temperaturen vil stige utover uka, og inn mot helga vil det bli temperaturer på over 20 plussgrader i Oslo.