Været

Nå kommer endelig varmen!

Lave temperaturer preger flere steder i landet, men utover uka vil temperaturene stige.

TEMPERATURENE STIGER: Det forventes ikke veldig høye temperaturer i Nordnorge, men temperaturene vil stige kraftig de neste dagene. Foto: Meteorologisk institutt
TEMPERATURENE STIGER: Det forventes ikke veldig høye temperaturer i Nordnorge, men temperaturene vil stige kraftig de neste dagene. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Meteorolog ved Meteorologisk institutt, Magni Svanevik, sier til Dagbladet at utover uka vil hele landet oppleve temperaturer som er høyere enn det som er normalt for juni. Det vil også bli lokale byger over hele landet, men ifølge meteorologen er dette helt vanlig for juni.

- Vanlig med sludd og vinter i juni

Nord i landet vil det ifølge Svanevik bli ganske bra vær framover.

- Temperaturene i nord er på vei oppover. I dag ligger de på rundt 7-10 plussgrader, og det vil gradvis bli varmere mot fredag, da vil temperaturen ligge på rundt 12-18 plussgrader. Det vil være varmest i de indre strøkene, og kaldere på kysten.

Svanevik forteller at for Nord-Norge er det vanlig med sludd og vintervær i juni, men at dette ikke vil gjelde for været framover.

- I Nordland vil det komme høytrykk som bringer med seg litt nedbør, men nord for Bodø vil været bli finere.

Lokale byger

I Midt-Norge vil det også ifølge Svanevik være ganske bra vær framover.

- Midt-Norge ligger litt i le, og unngår det meste av den nedbøren som kommer fra lenger sør. Men det vil bli en liten periode med regn i Trondheim natt til torsdag, men det er ikke snakk om store mengder og det vil bli finere utover dagen på torsdag. Her vil temperaturen stige gradvis utover uka, og vil ligge på rundt 18-22 plussgrader. Varmest er det i Innlandet, og litt kjøligere mot kysten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer