Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kommer filmen om Liv

- Det har vært en drømmejobb hele veien. Et eventyr. Det har også vært et helvete. Men et morsomt helvete, sier filmmannen Edvard Hambro, som klokka 04.00 natt til i går la siste hånd på sin film om Liv Ullmann. Kanskje blir filmen vist på Cannes-festivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. påskedag blir «Liv Ullmann - scener fra et liv» vist på NRK1.

- Det har vært et helvete fordi det har vært enormt arbeidskrevende, med 300 timer med film som skulle klippes ned til litt over en time, sier Hambro.

Nå jobber han på spreng for å få ferdig en fransk versjon til Cannes-festivalen.

- Jeg har korrespondert med Cannes-sjef Gilles Jacob, som er meget interessert i å se filmen, forteller Hambro.

Gunnar Svendsrud på Det norske filminstitutt bekrefter at instituttet stiller med de nødvendige finansielle midler til en 35 millimeters filmkopi dersom det blir klaff i Cannes.

Stor kunstner

Etter tre års jobb er Hambro lykkelig over å være i havn.

- Det har vært en drømmejobb fordi det har vært fantastisk flott å jobbe med Liv Ullmann. Hun er et stort og flott menneske, og en stor kunstner, sier Hambro, som egenhendig har fotografert og produsert filmen, bare hjulpet av den erfarne NRK-klipperen Knut Hansen i det siste halvårets klippeprosess.

Hambros Ullmann-portrett er intenst og nærgående, ikke minst går han tett inn på forholdet, både kunstnerisk og personlig, til Ingmar Bergman, og vier mye plass til Liv Ullmanns tanker om sin egen rolle som kvinne og mor - og kunstner.

Øyeblikkene

Ingmar Bergman har personlig stilt til rådighet en stor mengde filmklipp fra bakomfilmer fra egne produksjoner, klipp som knapt er vist noen gang tidligere.

Disse og andre enestående klipp, også fra Livs Hollywood-tid, bidrar til et fascinerende innblikk i prosessene og øyeblikkene som skapte stjernen Liv Ullmann.

Hambro laget også filmen om Sonja Henie, som har vært tidenes storselger utenlands for NRK, med 40000 solgte videokassetter bare i USA og utallige visninger på amerikanske TV-selskaper og i de fleste andre deler av verden. Nå håper han selvfølgelig på samme suksess for filmen om Ull- mann.