Klima

Nå kommer hetebølgen til Europa

En rekordvarm hetebølge er i ferd med å treffe kontinentet, og både Spania, Frankrike og Tyskland kan vente seg temperaturer opp mot 40 varmegrader.

VARMT: Hetebølgen, som er ventet å treffe deler av Europa til uka, kommer til å starte i Spania og bevege seg vestover. Foto: Skjermdump (YR.NO)
VARMT: Hetebølgen, som er ventet å treffe deler av Europa til uka, kommer til å starte i Spania og bevege seg vestover. Foto: Skjermdump (YR.NO) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du skal på ferie til Vest- eller Sentral-Europa neste uke, burde du forberede deg på et par spesielt varme dager framover.

Meteorologene advarer nemlig om en potensiell rekordvarm hetebølge som er i ferd med å treffe deler av Europa i løpet av neste uke, skriver The Guardian.

Det er Spania, Frankrike og Tyskland som forventes å oppleve de høyeste temperaturene med opp mot 40 varmegrader.

Potensielt farlig hetebølge

Dette betyr at en potensielt farlig hetebølge kommer til å treffe store deler av Vest- og Sentral-Europa i løpet av uka.

En kombinasjon av en storm som har lagt seg over Atlanterhavet og et høytrykk over Sentral-Europa kommer til å trekke veldig varm luft fra Afrika og nordover, skriver nettsida AccuWeather.

Statsmeteorolog Kristin Seter ved Meteorologisk institutt bekrefter overfor Dagbladet at hetebølgen er i anmarsj:

- Vi ser at det er veldig varm luft som trekkes nordover. Det er snakk om et lavtrykk som ligger vest for Irland og et høytrykk som ligger sør i Nordsjøen, sier Seter.

Advarer lokale myndigheter

John Smits, vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, melder at hetebølgen er ventet å starte i Spania før den trekker videre mot Frankrike og Tyskland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer