Nå kommer hetebølgen til Norge

Det blir temperaturer på over 30 grader flere steder til helgen.

HOPP I HAVET: Inn mot helga blir det varmt i hele landet, dersom prognosene slår til. Dermed vil trolig flere gjøre som personene som her er avbildet på Tjuvholmen i Oslo tidligere i sommer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
HOPP I HAVET: Inn mot helga blir det varmt i hele landet, dersom prognosene slår til. Dermed vil trolig flere gjøre som personene som her er avbildet på Tjuvholmen i Oslo tidligere i sommer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi har kommet til midten av juli og for noen er årets sommerferie allerede over, mens andre akkurat har begynt ferien. Like fullt skulle man tro at begge grupper har stor glede av meteorologenes budskap, for nå kommer for alvor det knallgode sommerværet.

Hetebølge

På Østlandet skinner sola allerede mandag morgen, men utover uka vil trolig hele landet få kjenne på temperaturer godt opp på 20-tallet.

Flere steder i landet blir det man både på fagspråket og på folkemunne kaller en hetebølge, selv om meteorologene er noe usikre på hvilken definisjon de skal bruke, forteller vakthavende meteorolog Ragnhild Nordhagen ved Meteorologisk institutt.

Ifølge Store norske leksikon er en hetebølge definert som fem dager på rad der temperaturen ligger fem grader over makstemperaturnormalen.

En annen definisjon, som meteorologene har lent seg til, er at man har en hetebølge når det er over 28 grader tre dager rad. Uavhengig av hvilken definisjon man velger å bruke, blir man neppe arrestert for å si at vi står foran en hetebølge i Norge.

- Når vi nærmer oss 30 grader flere dager på rad, som er varselet for Sør-Norge, så tenker jeg vi kan kalle det for en hetebølge, sier vakthavende meteorolog Ragnhild Nordhagen ved Meteorologisk institutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer