Været i sommer:

Nå kommer hetebølgen!

I neste uke kan vi vente oss sol og varmere temperaturer over store deler av landet. Enkelte steder sniker det seg opp mot 30 grader! Det ser lovende ut for fellesferien.

OPP MOT 30 GRADER! Til uka kommer flere til å få oppleve temperaturer opp mot 30 grader, og da kan det kanskje friste med et nedkjølende bad. Her fra fjorårets sankthansfeiring i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
OPP MOT 30 GRADER! Til uka kommer flere til å få oppleve temperaturer opp mot 30 grader, og da kan det kanskje friste med et nedkjølende bad. Her fra fjorårets sankthansfeiring i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Juni måned har vært varmere enn normalt, men på grunn av skiftende vær har mange kanskje ikke det inntrykket.

- Norge ligger akkurat nå i et grenseskille. Vi får inn den varme lufta som ligger over Europa, samtidig som vi får inn noe kaldere luft fra nord, forteller statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes.

Fellesferien begynner

Moxnes tror ikke det vil bli store endringer i temperatur denne uka, men at vi kan få rundt 25 grader enkelte steder. Likevel vil det være noe overskyet. Neste uke ser derimot lysere ut.

- Neste uke vil vi få varm luft over Sør-Norge og det kan fort bikke opp over 30 grader, samtidig som at sola i større grad titter fram, sier hun.

Hun legger til at det gode været ser ut til å vare utover uka i Sør-Norge.

- Det ser ut til at det kan bli en fin start på fellesferien, spesielt sør i landet. I nord vil det være mer skiftende, men ikke dårlig vær der heller, forteller Moxnes.

Det er noen steder som skiller seg ut når det kommer til temperatur.

- Det er jo noen klassiske steder, gjerne Østafjells, litt inn fra kysten. Her kan det bli over 30 grader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer