- Nå kommer hevnangrepene

- Snart kommer de neste store angrepene, og så vil bin Laden igjen vise seg, sier to Taliban-topper i et eksklusivt intervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nyhetsbyrået Associated Press som møtte toppene som lever i skjul i den pakistanske grensebyen Peshawar. De forteller at Taliban reorganiserer seg, og at al-Qaida er på vei tilbake. Fazul Rabi Said-Rahman var Talibans militærsjef i Øst-Afghanistan, og politisjef i Paktika-provinsen halvåret før regimets fall.

- Vi sitter på informasjon om at det blir flere store selvmordsangrep i USA. Vi vet det vil skje. Amerikanerne og britene er de store fiendene fordi de har ødelagt Afghanistan, sier Said-Rahman til AP.

Fortalte om selvmordsangrep

Den siste tida har det kommet mange meldinger om forestående angrep i USA, og Taliban-toppen bekrefter at amerikanerne har velberettigede mistanker. Den andre Taliban-toppen er Obeidullah som var nestkommanderende under nå bombedrepte etterretningssjef Qari Ahmadullah.

Obeidullah ga et AP-intervju 5. mai hvor han advarte mot et kommende selvmordsangrep. Tre dager etterpå ble 14 drept under en bussbombing i Karachi - deriblant elleve franskmenn.

- Jeg fortalte deg at noe ble planlagt og ville skje i Pakistan, poengterer han nå.

Får ISI-hjelp

Etterretningstoppen opplyser at aksjonen ble utført av al-Qaida og pakistanske opposisjonelle. Den pakistanske etterretningsorganisasjonen ISI skal ha mange Taliban-sympatisører som ikke følger landets offisielle linje om å fange bin Laden og hans sympatisører.

Mer om terrorkrigen

Taliban-toppene sier at det er umulig å hindre dem i å krysse den afghansk-pakistanske grensa fritt. Ved bruk av bestikkelser og hjelp fra meningsfeller i ISI, klarer de å komme velberget fra katt-og-mus-leken med de allierte styrkene som tråler regionen på jakt etter al-Qaida- og Taliban-menn.

Omars etterfølger

- Mulla Omar og bin Laden er begge i live. Vi har møtt Omar i fjellene i Afghanistan i løpet av de siste to månedene, sier Obeidullah.

Omar skal ha utnevnt mulla Usmani som sin etterfølger i tilfelle amerikanerne skulle lykkes i sin jakt. Usmani var Talibans militærsjef i Kandahar.

- Han ble valgt som etterfølger fordi vi nå er inne i en militær kamp, sier Said-Rahman til AP.

De har ingen opplysninger om hvor Osama bin Laden befinner seg.

<B>BOMBET BUSS: 14 ble drept av bussbomba i Karachi i starten av mai. Over 20 personer ble skadd.
SPORLØST FORSVUNNET: Taliban-toppene insisterer på at den saudiarabiske milliardæren fortsatt er i live, men kan ikke si noe om hvor han er.