Nå kommer høstværet: - Det blir ruskevær

Med en uvanlig overraskelse.

PÅ VEI: Det blir regn, regn, regn flere steder sør i landet de neste dagene. Sjekk hvordan været blir en uke framover. Foto: Erik Berglund
PÅ VEI: Det blir regn, regn, regn flere steder sør i landet de neste dagene. Sjekk hvordan været blir en uke framover. Foto: Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er slutt på sensommervarmen og tørre, fine høstdager: Nå kommer høljeregn og kaldere dager til Sør-Norge. I nord holder det seg tørt, enn så lenge. 

- Regnet kommer i natt, sier Mariann Foss, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet onsdag kveld.

Obs-varsel flere steder - Det er ikke noe særlig bra vær i vente, det er ustabilt og små lavtrykk. Det blir lange perioder med regn framover, over hele landet.

Det har så smått begynt å regne flere steder i landet. Men i natt blir det verre. 

- Ruskeværet kommer sørvest fra Atlanterhavet og Storbritannia, og opp mot Nordsjøen. En ny front vil gi mye nedbør til og med Trøndelag. Nordland, Troms og Finnmark får det beste været, sier hun. 

I Telemark og Agder er det sendt ut et såkalt «obs-varsel». I Rogaland vil det også komme store nedbørsmengder. 

- Det neste døgnet er det ventet mellom 40 og 60 millimeter lengst i Sør. Vi kan ikke si hvor mange millimeter som ventes den neste uka, men det vil generelt sett komme veldig mye regn den nærmeste tida, sier Foss til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer