Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kommer huskepillen

LONDON (Dagbladet): En ny pille fra Viagra-produsent Pfizer skal gi forbedret hukommelse og øke menneskets oppfattelsesmuligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Sunday Times skriver at medikamentet i første rekke er tiltenkt dem som lider av Alzheimers og liknende sykdommer.

I sine tester har Pfizer fokusert på kjemikalier som kan påvirke beskjeder mellom hjerneceller.
Det nye medikamentet skal påvirke positivt menneskets evne til å oppfatte og lagre kunnskaper. Dette skal gi mennesket økt mulighet til å utvide sin hukommelse.

Doktor Nicholas Saccomano, som leder Pfizers neuroforskning, sier til The Sunday Times at det eventuelle nye medikamentet utelukkende er beregnet på mennesker som lider av hukommelsestap, men han innser at mulighetene for misbruk er til stede.

- Men for at dette skal bli et medikament som alle kan bruke, så må man bli kvitt alle bieffekter, sier han til avisa.
Det er imidlertid mange som er kritiske til et medikament som kan gi mennesket økt hjernekapasitet. Den britiske eksperten Erik Parens ved Hastings Center frykter at en slik pille kan gi økte forskjeller mellom fattige og rike. Forskjellen mellom dem som har råd til pillen og dem som ikke har råd kan føre til store sosiale skjevheter, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media