Nå kommer influensabølgen

Høy feber, tørrhoste og smerter i kroppen vil ramme mange i år også.

VONDT I KROPPEN: De vanligste symptomene på influensa er vondt i kroppen, feber og tørrhoste. 
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
VONDT I KROPPEN: De vanligste symptomene på influensa er vondt i kroppen, feber og tørrhoste. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Årets influensasesong har startet for noen, men det er ikke før i begynnelsen av februar den store bølgen er ventet, ifølge Folkehelseintituttet.

- Antallet tilfeller av influensa har vært stabilt og lavt siden begynnelsen av desember, men vi forventer at antallet vil øke framover, og vi tror at sesongen er inne for fullt i begynnelsen av februar, sier overlege Karin Rønning ved avdeling for infeksjonsovervåking på Folkehelseinstituttet.

Risikogrupper Viruset som herjer mest i årets sesong er A(H3N2)-viruset, det samme influensaviruset som har gått i bølger siden 60-tallet og som også var i Norge i fjor. Men det betyr ikke at du burde droppe vaksinen om du er i risikogruppa.

Viruset forandrer seg nemlig fra år til år.

- Det er en vanlig sesonginfluensa, som i størst grad gir problemer for eldre og folk i risikogruppene. Vi anbefaler at disse oppsøker lege og får tatt vaksinen, sier Rønning.

Sterkere symptomer Influensaviruset er av influensa type A, og den kan gi sterkere symptomer enn andre influensatyper. Det viktigste du kan gjøre for å unngå å bli smittet er å vaske hendene med såpe og vann. Det er også viktig at de som blir syk med feber holder senga, så unngår de å smitte andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.