Nå kommer jentene hjem

Nigeria opplyser at de har inngått en avtale om våpenhvile med Boko Haram-opprørerne og at over 200 skolejenter vil bli løslatt.

219 JENTER BORTE: Men nå er de på vei hjem, etter at nigerianske myndigheter har fremforhandlet en avtale med med Boko Haram-opprørerne. Her fra en demonstrasjon for jentene for noen dager siden.  Foto: PIUS UTOMI EKPEI / AFP
219 JENTER BORTE: Men nå er de på vei hjem, etter at nigerianske myndigheter har fremforhandlet en avtale med med Boko Haram-opprørerne. Her fra en demonstrasjon for jentene for noen dager siden. Foto: PIUS UTOMI EKPEI / AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jentene er blitt holdt fanget siden april.

Det er en talsmann for Nigerias president Goodluck Jonathan som fredag opplyste at Boko Haram har gått med på å slippe dem fri.

Den ytterliggående islamistgruppen fikk stor internasjonal oppmerksomhet da den bortførte 279 skolejenter fra en skole i Chibok i delstaten Borno nordøst i Nigeria.

Noen av jentene klarte å flykte, men fortsatt er over 200 jenter savnet.

Noen uker etter bortføringen ble det offentliggjort et videoopptak der gruppens leder Abubakar Shekau sier at de akter å selge jentene.

Flere av jentene skal ha blitt giftet bort til opprørerne som holder dem fanget.

Boko Haram kjemper for en shariastyrt stat i Nord-Nigeria, og gruppen har de siste årene stått bak en rekke angrep som har kostet over 10 000 mennesker livet.

President Goodluck Jonathan har erklært full krig mot terrorgruppen, men hærens forsøk på å bekjempe gruppen har så langt ikke lyktes.

(NTB)