Været

Nå kommer knallværet!

Hele landet har ei ustabil uke i vente, men så kommer knallværet til helga. - Gode muligheter for varme sommerdager, spår meteorologen.

SOMMERVÆR: Til helga kommer penværet, spår meteorologene. Men først blir det vått, grått og ustabilt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SOMMERVÆR: Til helga kommer penværet, spår meteorologene. Men først blir det vått, grått og ustabilt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ny måned står for tur, og mange håper nok at augustværet har litt mer å by på enn juli, som var preget av styrtregn, skyer og temperaturer nærme frysepunktet enkelte plasser.

Knallvær

Ifølge Trond Lien, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, vil også den kommende uka bli noe ustabil på værfronten.

- Det starter med litt ustabilt vær nå på mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Det skifter stadig mellom sol og regnbyger. Det gjelder ganske store deler av landet, sier Lien.

Men den som venter lenge, venter ikke forgjeves. Når helga melder sin ankomst, er godværet tilbake for fullt.

- Mot slutten av uka er det mulig at det blir en stabilisering av været. Det kan bli ganske varmt, med temperaturer mellom 25 og 30 grader, sier Lien.

Om vi får en reprise av sommerværet fra den eksepsjonelt varme junimåneden, er imidlertid ikke Lien skråsikker på, men:

- Det er ikke slutt på sommeren, slår han fast.

Vått i vest

Meteorologen forteller at et lavtrykk er på vei fra sørvest mot nord. Været de kommende dagene blir dermed ganske likt over hele landet. Også Vestlandet får perioder med mye sol og rundt 25 på gradestokken, men må belage seg på en del styrtregn den kommende dagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer