Nå kommer langstrømpene!

De er modige og handlekraftige og har Pippi Langstrømpe som forbilde. De nye langstrømpene lar seg ikke stoppe av menn med makt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den nye generasjonen kvinner som fra nå av gjør seg gjeldende kalles langstrømpene. De kommer til å knuse «glasstakene».

Det spår i alle fall Benja Stig Fagerland, likestillingsansvarlig i Norges Hovedorganisasjon (NHO):

- Pippi Langstrømpe er en viktig rollefigur for unge, moderne kvinner. Hun er den modigste og mest selvsikre og frigjorte jente på planeten. Jeg tror vi har mange langstrømper i vente!

Fagerland mener alle jenter har litt av Pippi i seg, men at de på ett eller annet tidspunkt i livet har mistet troen på at de kan erobre verden. De har sett hvordan mennene har skaffet seg makt, posisjoner og penger.

- Så lenge kvinner ikke gjør seg synlige og tør stille krav om at det skal være mulig å gjøre karriere på kvinnelige premisser, vil vi aldri oppnå den likestillingen som begge kjønn kan nyte godt av, mener Fagerland. Hun tror langstrømpene - rødstrømpenes døtre - vil knuse det berømmelige glasstaket, fordi de har kompetansen, nettverket, taktikken og viljen som skal til. Og de får hjelp av de smarte guttene som også er grundig lei av gutteklubben Grei som styrer alene på toppen i næringslivet, spår Fagerland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer