GRÅTT, VÅTT OG TRIST: Mildvær de neste dagene gir grå og lite staselige værforhold over mesteparten av landet. 
Foto : Sara Estiri/ Dagbladet
GRÅTT, VÅTT OG TRIST: Mildvær de neste dagene gir grå og lite staselige værforhold over mesteparten av landet. Foto : Sara Estiri/ DagbladetVis mer

Nå kommer møkkaværet

Grått, vått, mildt og trist over hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Glem puddersnø og et vakkert, hvitt vinterlandskap. Iallfall om du ikke bor høyt til fjells. Budskapet fra meteorologene er grått, vått og mildt.

- Kort fortalt: Det blir mildvær i hele landet. Det dominerer til neste uke, sier statsmeteorolog Arild Mentzoni til Dagbladet.

Mens nedbørsmengdene ikke er ventet å bli enorme, vil det likevel falle regn så høyt oppe som 1200 til 1500 meter. Det vil være spikeren i kista for mye av snøen som har lagt seg i høyereliggende strøk.

- Dette varer tirsdag, onsdag og kanskje delvis torsdag. Mye av snøen oppe i fjellet vil synke sammen og smelte, og mange steder vil det ikke være mye igjen på rundt 700 til 800 meter, sier han.

Hordaland samt Sogn og Fjordane kan vente seg sørlig sterk kuling og opp til liten storm langs kysten i kveld og natt, mens Troms risikerer lokalt store nedbørsmengder, ifølge et OBS-varsel.

- For Østlandets del, blir det gråvær, skyet, litt regn og yr. Lokal tåke og mildt. De nord for Stad og Dovre kan oppleve mer variasjon, og større perioder med oppholdsvær, sier statsmeteorologen.

Og hva med sola? Den kan bli et sjeldent syn de neste dagene.

- For alle lengst i nord står jo ikke sola opp over horisonten, men deler av Trøndelag og Nordland kan oppleve at det glimter til, forteller han.

Til tross for klamt og «lite stas» vintervær de neste dagene, anbefaler ikke Mentzoni å glemme skiene. Enkelte steder kommer det likevel til å være mulighet for fine opplevelser.

- Skal du høyt til fjells, da må du pakke de med, sier han.